1 506 0

Amazon купува био компания за $14 милиарда

Компанията е лидер в сферата на здравословното хранене

Amazon купува био компания за $14 милиарда
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Американският онлайн гигант Amazon купува Whole Foods – американска верига, която е лидер в производството и продажбата на органични био храни.

Сделката е оценена на $13.7 милиарда, пише „Бизнес инсайдър“. От ръководството на Amazon изразиха задоволството си от сделката.

„Милиони хора обичат Whole Foods, защото те предлагат натурални и биологични храни и улесняват здравословното хранене“, заяви изпълнителният директор на компанията Джеф Безос.

Първоначалната информация сочи, че Whole Foods ще продължи да работи без промяна на името. Фирмата е основана през 1980 година в Тексас.

Основната мисия на хранителната верига е да предлага на своите клиенти храна, добита по естествен начин и без използването на подсладители, изкуствени консерванти и аромати.

Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на 2017 година. Шефът на Whole Foods Джон Маки по всяка вероятност ще запази поста си.

САЩ


Още по темата

 • Богатите стават още по-богати

  Богатите стават още по-богати

  Световните милиардери през 2017 г. са станали с близо 1 трилиона долара по-богати. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на данни от рейтинга си за ...
  27.12.2017
  1 458
  2

Напиши коментар:


Публикувай