Last news in Fakti

17 Юни, 2017 09:14 3 349 4

Тръмп декларира доходите си за 2016 г.

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • тръмп-
  • доходи

Президентът на САЩ е получил $288 млн. от заплата, хонорар и пенсия

Тръмп декларира доходите си за 2016 г. - 1
Снимка: АП/БТА

Доход в размер на $288 млн. е декларирал президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той е формиран от 565 компании и организации. Държавният глава все пак е оповестил и задължения на стойност $315 млн.

В представените от Тръмп документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания.

Това стана възможно, след като правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на Доналд Тръмп за 2016 г., предаде АП.

Тя показва, че той е получил доход в размер на $19,7 млн. от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът също така е декларирал доход от $37,2 млн. от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и $19,8 млн. от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси. Тръмп е получил доходи в размер на $75 млн. от свои имоти и участие в различни компании.

Други $84 000 е получил Тръмп като пенсия от Гилдията на киноактьорите на САЩ и $ 7 млн. като хонорари за свои книги.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни.

По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    2 0 Отговор
    Тоя има за какво да брани капитализма ама наще бедни сорос близци за какво го правят?освен за чуждите пари нямам идея а може просто за самото облизване на господарския?ще почакам дано някой обясни
  • 2 Секретарка

    7 0 Отговор
    Така се прави в белите страни! А декл. доходи на властта от вчера - 1 . Президента Радев - къде са 20-те заплати при напускане на армията!!! 2. Б.Б - къде е печ. от дяловете в фирмата му ИРОН !!! 3. Корни - къде са дяловете от приватиз. на Булгартабак и Техно.. !!! Явно наще си държат парите в овшорни зони при посредници. Не е забранено .но защо не кажат....както президента на Украина..каза Порошенко-бизнеса е прехв. в овш. зони за да го спася от Рассия.

    Коментиран от #3

  • 3 Скорпион29

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Секретарка":

    А бе човеко тия гербаджиите около мене се гушат като пеликани в частен рибарник а тоя алчнякБ.Б само с някакви си 26 хил.левчета тоя дето коси Северния Парк и кв.Надежда взима по 130 000 хил.забележи на косене и лапа поне по 100 хил чисти Б.Б.лапа от всяка държавна поръчка проценти няма магистрали или общини процента за Б.Б задължително
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    тянка, къде си? Помниш къде спорихме с теб и се беше изцепил че Тръмп не бил дори добър бизнесмен? Четейки статията искам да те питам, ти колко милиона $ доход декларира че да се изказваш неподготвен?
    За да плюеш някой се предполага че си нещо повече от него.
    Къде си че не те виждам сред бизнесмените???