2 781 1

Правилната позиция на тялото при интервю за работа

Правилната позиция на тялото при интервю за работа
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Прав гръб и рамене по време на среща с HR специалист са изключително важни за изграждане на първо впечатление. Добрата и стегната стойка, показва желание и готовност за заемане на вакантната позиция.

Това ни посъветва HR мениджърът на завод АК Електрик, г-н Филип Витанов.

Какво трябва да се съдържа в едно CV, за да се гарантира, че ще бъдат поканени в интервю за работа?

На първо място трябва да се разчита, че посоченото образование е адекватно към позицията на кандидатстване. Например CV-та, които ще заинтригуват г-н Витанов, са тези на кандидати с образование висше техническо, инженер.

На второ място покана за среща ще ви гарантира, посочен опит в областта на компанията, към която кандидатствате.

АК Електрик търси кандидати с опит в производствени предприятия, също и от кандидати с малък опит, но с желание за работа в производствена комапания, ориентирани към международни клиенти. За успешна преквалификация на кандидатите за работа е нужна силна амбиция да докажат себе си, упоритост и труд.

Кои са трите любими въпроса, които задължително задавате по време на интервю?

С дългогодишния си опит в сферата на човешките ресурси, г-н Витанов няма практика да задава еднотипни въпроси, а подхожда винаги индивидуално към всеки кандидат.

Какво задължително кандидатите не трябва да правят по време на интервю?

Определено лошо впечатление прави поведение на кандидата по време на среща, който бърза да даде своя отговор, а не изслушва добре зададения му въпрос. Опити за фамилиарничене, водене на неучтива форма на разговор, не дава добри резултати, споделя още г-н Витанов.

Стойката, отпусната и неангажираща в разговора, показват, че кандидатът за работа не е достатъчно мотивиран да заеме длъжността.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • BG citizen
    Отговор
    1 15:14  19.06.17
    Г-н Витанов, интересно как сте се представили на вашето интервю за работа? Никакви специалисти не сте.... От 30 - един читав да има. Измекяри, като не си технически насочен и познаваш дадената материя, какво майка си ще ме питаш?

Напиши коментар:


Публикувай