Last news in Fakti

20 Юни, 2017 12:46 1 535 5

Наливаме 224 млн. лв. в БДЖ

  • бдж
Наливаме 224 млн. лв. в БДЖ - 1

Европейската комисия (ЕК) е дала в петък разрешение на българското правителството да подпомогне Български държавни железници (БДЖ ЕАД) с 224 млн. лева, безвъзмездна помощ за завършване на реформите в дружеството.

Това каза пред журналисти Велик Занчев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии съобщенията.

Според него това е единственото по рода си такова разрешение, откакто сме влезли в ЕС от 2007 г. „Това е признание за успешните реформи, които са направени в дружеството от 2010 г. насам", припомни Велик Занчев, който е и председател на Борда на директорите на БДЖ. Той обърна внимание, че това означава, пред ЕК БДЖ е доказало, че дружеството е жизнеспособно. „Иначе няма как тя да даде разрешение на държавата да даде пари на БДЖ, ако тези пари не са дадени адекватно. Няма как държавата да инвестира в компания, която не е жизнеспособна", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилипутин

    3 10 Отговор
    бдж няма бъдеще.Това е реалноста.
  • 2 DB е държавна

    11 0 Отговор
    Има бъдеще, разбира се. То минава през поддръжка на подвижния състав, чисти вагони, както и работеща транспортна полиция, която да гарантира спокойствието на пътниците с редовни билети. След това може да се пристъпи към довозващи автобуси от населените места в близост до гарите за всеки влак.
    Естествено сегашното ръководство няма за цел да превозва пътници, а да усвоява средства, заради което изказванията на тия в статията звучат доста нагло.
    Работата на НКЖИ също може да се подобри доста. Да се спре да се изливат милиони в ремонти и после скоростта да е по-ниска отколкото преди ремонта, каквито случаи има.
  • 3 неутрален

    7 0 Отговор
    Има бъдеще с умни и компетентни ръководители, а не с тези крадци и мошеници.
  • 4 неразбрал

    2 0 Отговор
    ''наливаме...........'' това бира ли е или ракия?

    Коментиран от #5

  • 5 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "неразбрал":

    Не бе, това са държавни поръчки, договори, комисионни, подкупи, с една дума голямо крадене и оливане, а не наливане.