2 327 1

Най-богатите американци

Най-богатите американци
Снимка: Shutterstock

Най-богатият американец остава Бил Гейтс. Неговото състояние е 88.9 млрд. USD. Живеещият в щата Вашингтон Гейтс е и най-богатият човек на планетата. Данните са от ежегодната класация на Forbes, която посочва най-богатите американци в 50-те щата на САЩ.

В рамките на една година Гейтс е прибавил към състоянието си 12 млрд. USD. На второ място както в щата Вашингтон, така и в САЩ е основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос. Неговото състояние се изчислява на 83.3 млрд. USD.

Най-богатият гражданин на щата Калифорния и в същото време най-младият милиардер в класацията, е 33-годишният основател на социалната мрежа Facebook Марк Зъкърбърг – 62.4 млрд. USD. В щата Ню Йорк списъкът на богаташите оглавява бившият кмет на едноименния град Майкъл Блумбърг. Той е успял да натрупа богатство в размер на 50.7 млрд. USD.

Известният предприемач Уорън Бъфет разполага със 76.2 млрд. USD и е най-богатият жител на щата Небраска. В щата Орегон първото място е за собственика на компанията Nike – Фил Найт, чието състояние възлиза на 25 млрд. USD.

Общото богатство на всички влезли в класацията надхвърля 745 млрд. USD. В седем от щатите няма нито един милиардер. Най-богатият човек в тях е собственикът на хотели и други недвижими имоти Гари Терълдсън от Северна Дакота. Неговото състояние е 900 млн. USD.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ловеца на поршета
    Отговор
    1 13:48  22.06.17
    Тоя с тези ,,мижави" 900 млн. къде е тръгнал с мечките за мед в гората! Ще трябва доста да пести от закуски че да стигне останалите. 😃😃😃

Напиши коментар:


Публикувай