26 Юни, 2017 18:42 2 083 5

Рекордни нива за най-силната европейска икономика

  • германия-
  • икономика-
  • ръст
Рекордни нива за най-силната европейска икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Рекордни нива достигнаха настроенията на германския бизнес през юни, като отново надминаха очакванията на световните икономически анализатори и отчетоха силна активност, сочат данните на института Ifo.

От 114.6 пункта през май индексът за бизнес климата във ФРГ достигна 115.1 пункта през юни, при очаквани 114.4 пункта. „Германската икономика е силна и стабилна. Наблюдаваме толкова силно първо полугодие, че този импулс ще ни осигури рекордно добра година” казва Тимо Волмершайзер, икономист в Ifo.

До 1.8% ще нарасне икономиката на Германия през текущата година, а за 2018-а се очаква ръст до 1.8%. Що се отнася до инфлацията, през 2017-а тя ще е в размер на 1.7%, а през 2018-а ще спадне до 1.6%. Безработицата за тази година ще е 5.7% и също ще отчете спад до 5.5% през следващата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 5 Отговор
    Кога вместо за "най-силната европейска икономика " ще прочетем за "най-силната руска икономика"?НИКОГА!Естествено руските дупета пак ще кажат че сме на грешната страна и е нормално...ЗАЩОТО ТЕ ЖИВЕЯТ ТРАЙНО И НЕВЪЗВРАТИМО В РУСИЯ,но ...пишат и злобеят в български сайтове.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Андре

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Сега Скорпиото ще разясни къде е грешката :D
  • 3 ХАСАН

    4 0 Отговор
    Ако Гкрмания има разстеж нас какво н- грее?!ще имат нужда от повече български инженери-таксиджии,дрктори-болногледачи,строителни работници
  • 4 Различен

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Германия е добре и се развива добре точно, защото прави бизнес с Русия!
    За предните месеци бизнеса им с Русия е скочил с 40%!
    А ние, щото сме цървули и по-големи католици от Папата, обявихме Русия за враг номер 1, изтеглихме се от тези пазари и сега на наш гръб, другите си правят бизнес с Русия и правят пари, а ние духаме супата и сме на последно място в Европа, защото простаци като теб определят политиката и бъдещето на страната!
  • 5 пешо

    1 4 Отговор
    Германия та Германия,.аси и съюза ми той по келяв от СИВ излезе.Германия добре ,а останалите духат супата.