3 Юли, 2017 12:04 3 666 3

Изключиха V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"

  • аец козлодуй-
  • козлодуй-
  • блок

Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора

Изключиха V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" - 1

Турбогенераторът на пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" бе изключен от електроенергийната система на страната, съобщиха от АЕЦ "Козлодуй". Това стана на 3 юли 2017 г. в 00:59 часа, по заявка на атомната централа, съгласувано с Електроенергийния системен оператор.

Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора, който се намира в машинната зала - в конвенционалната (нерадиоактивна) част на блока. Случаят няма отношение към ядрената и радиационната безопасност и няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа. За спирането е уведомена Агенцията за ядрено регулиране.

По време на изпълнение на дейностите по подмяната на предпазителите мощността на реактора на пети блок бе намалена до 40%, в съответствие с технологичните изисквания. Другият хилядамегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" - шести, работи с 96% натоварване на мощността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 1 Отговор
    На всеки е ясно, че турбогенератора не е в активната зона. Той работи с прегрятата пара.
  • 2 Gost

    1 0 Отговор
    Westinhouse falira

    http://www.novinite.bg/articles/142467/Forbes-Ruskata-i-kitajskata-yadreni-industrii-zasega-udarjaha-pobeda
  • 3 ЯК КАРАЧ

    2 0 Отговор
    Абе ще си ги кътаме ние тези блокове, че други нема да видим скоро....