1 114 2

Разводът струва на банките 15 млрд. EUR

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Трансферирането на част от бизнеса на британските банки от Острова към континента може да им струва 15 млрд. EUR. Това би било значителен финансов удар за сектора, коментират анализатори. „Цялостните разходи, в случай на загуба на т.нар. “паспортни права“, ще бъдат значителни както по отношение на прехвърлянето на банкови операции и капитали към нови структури в рамките на континента, така и по отношение на разходите за преструктуриране и за по-високи капиталови нужди. Спецификациите ще варират в зависимост от отделните бизнес модели”, заяви Филип Морел старши партньор във Boston Consulting Group, цитиран от БНР.

„Паспортното банково право“ позволява на базираните във Великобритания банки да продават безпроблемно своите продукти и услуги в 27-те държави-членки на ЕС. С помощта на тази система британските банки разширяват клиентската си база в ЕС, като в същото време големи американски, швейцарски, руски и китайски инвестиционни банки - използват Лондон като център за достигане до клиентите си в останалата част на единния европейски блок.

Очаква се през тази седмица делегация от представители на Лондонското сити да посетят Брюксел и да бъде изготвен таен план за сключване на споразумение за свободна търговия в рамките на финансовия сектор след Brexit.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тереза Змей
  Отговор
  1 15:43  05.07.17
  Развод ми дай. Развод ми дай и повече не ме мъчи. Вземи панелите, Трабанта, но свободата ми върни иииииииииииии дай 15 милиарда!
 • Gorski
  Отговор
  2 07:11  09.07.17
  Xaxa :)

Напиши коментар:


Публикувай