Last news in Fakti

7 Юли, 2017 14:21 1 643 0

И още една глоба за Google

  • google-
  • глоба-
  • android
И още една глоба за Google - 1
Снимка: АР/БТА

Независимо от голямата глоба, която Европейската Комисия наложи на Google в края на юни, на най-голямата онлайн търсачка може отново да й бъде наложена солена парична санкция. Този път тя ще е свързана с операционната система Android.

Преди седмица Google беше глобен с рекордните 2.42 млрд. EUR по обвинение за монопол. Оказва се, че през 2008 г. компанията нарушила конкурентните норми на ЕС като е популяризирала своя услуга за пазаруване – Google Shopping.

Проблемът с Android е, че всички устройства, които работят под тази операционна система, трябва да ползват Google Play през Chrome. Освен това партньорите, които произвеждат електроника в сътрудничество с Google, им се забранява да инсталират различни от Android системи.

Искът е направен на база жалби от страна на няколко световни търсачки. Делото ще бъде разгледано до края на текущата година и тогава специалистите ще определят размера на глобата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА