12 Юли, 2017 11:36 4 371 9

НОИ обяви средния осигурителен доход у нас

  • нои-
  • доход-
  • заплата-
  • заплащане-
  • осигуряване-
  • кнсб

Около 400 000 души са работещите бедни в страната

НОИ обяви средния осигурителен доход у нас - 1
Снимка: Архив

Националният осигурителен институт обявява, че размерът на средния осигурителен доход за страната за месец май 2017 г. е 814,36 лв.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.06.2016 г. до 31.05.2017 г. е 789,50 лв.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец юни 2017 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров пък заяви пред журналисти, че по-малко от 30% от работещите българи получават средната за страната или по-висока заплата, а повече от 1/3 от заетите (около 400 хил. души), са работещи бедни.

Рентабилността и производителността на труда изпреварват ръста на доходите на хората и от всеки 1 лев допълнителна производителност едва 20-24 ст. отиват към средната заплата и над три четвърти към бизнеса.

Синдикатът предлага минималната заплата да стигне 800 лв. до края на 2022 г., а началното възнаграждение на висшистите да е 700 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    24 1 Отговор
    От 100 човека 10 преяждат с месо, а 90 със зеле, като средно всички ядат свинско със зеле.
  • 2 юрист

    5 8 Отговор
    А сега руските смотани тролове да сравнят средната заплата в България, със средната заплата в русия, че ми писна да пропагандират лъжи и как видите ли, България била в пъти по-зле от русия!

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    7 3 Отговор
    За началното възнаграждение на висшистите съм съгласен.
    За това дали цифрите са реален доход, не съм съгласен. Стадарта на живот в България е много по-висок от цифрите, един много голям процент от доходите са от сива икономика и корупция. Има много хора, които се осигуряват на минималната, а взимат в пъти повече. Не може да караш мерцедес, да живееш в триетажна къща и да си безработен на помощи. Реалността е друга.
  • 4 кики

    3 7 Отговор
    Български лев Руска рубла 【лв 1 = руб 35.7】 BGN/RUB за русите от коневръза,да коментират ,ако са дошли опорните точки!Край.

    Коментиран от #5

  • 5 Дивуй

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "кики":

    Аве я виж курса на японската йена спрямо долара и вземи да се ограмотиш малко в материята че си смешен
  • 6 кики

    3 6 Отговор
    САЩ долар Руска рубла 【$ 1 = руб 60.4】 USD/RUB защо цвилите ,самарите ли ве обиват или свърши пиялката,в коневръза...
  • 7 Тиквата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Ало Трикси ..в Русия всичко е почти без пари..и газ и наеми и БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И УСЛУГИ...и се моли да не ти се наложи да ходиш с кутийка и снимка в ръка да ходиш от заведение на заведени да събираш пари за лечение на близък човек....че тогава друга песен ще запееш
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ани

    4 0 Отговор
    За да няма 10 процента да ядат свинско и 90 процента зеле, и средно са яли свинско със зеле, трябва незабавно да се преизчислат пенсиите спрямо 2015 г.и да се увеличат заплатите.Стига вече с това, че няма пари, защото когато опре ножа в кокала Б.Б. веднага намира.