Last news in Fakti

18 Юли, 2017 15:34 35 210 131

В Германия: Взимаш 1000 евро, връщаш 994 евро

  • германия-
  • заем-
  • заплата-
  • евро

За първи път в Германия банка отпуска кредити на частни клиенти с отрицателни лихви

В Германия: Взимаш 1000 евро, връщаш 994 евро - 1
Снимка: БТА/АП

Кредитният портал „Смава“ предлага кредит с отрицателен лихвен процент, съобщи в. „Ханделсблат“. Клиентите имат възможността да върнат по-малко пари, отколкото са взели.

„Който изтегли кредит в рамер на 1000 евро,трябва да плати обратно 994 евро – това означава ефективен лихвен процент в размер на минус 0,4%. Никъде не могат да се заемат пари толкова изгодно“, разкава изпълнителният директор на „Смава“ Александър Артопе.

Негативните лихви по депозитите бяха въведени от Европейската централна банка още през 2014 г. В последствие големите предприятия получиха въможността да се рефинансират на отрицателни лихвени проценти.

Въпреки това никой не е предполагал, че ще е възможно частни клиенти да теглят кредити при отрицателни лихви. Точно това осъществи кредитният портал „Смава“, целейки да добие популярност.

Компанията обещава,че лихвеният процент ще остане непроменен през целия период на кредита. Атрактивните условия важат при сума на кредита от 1000 евро и продължителност от 36 месеца. Няма включени никакви такси и не е нужна гаранция. Все пак от кредита ще могат да се възползват само хора с добър кредитен рейтинг.

„Прекалено много клиенти плащат неоправдано високи лихви по техните кредити. С нашето предложение искаме да мотивираме хората да бъдат по-внимателни и да сравняват повече оферти, преди да предприемат грешно решение“,заявява шефът на „Смава“ Александър Артопе.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимус

    61 9 Отговор
    Мисля, че това няма да свърши никак добре.... Аз също не харесвам надуването на лихвите, от кредитодатели, но логиката на бизнеса опровергава идеята, че трябва да дадеш пари-труд-стока на загуба. Защото аз съм работил на загуба и за държавни и частни интереси и загубата винаги си е била за моя сметка. А това демотивира... Рано или късно, този тип бизнес оферти ще даде страшни резултати. Излиза, че ще се превърне в пирамида, чиито загуби ще плащат държави и народи, внасяйки пари в общата ЕС каса, която ще раздава на отрицателни лихви - ще печелят отделни индивиди, но масата ще плаща... Това е ненормален съюз - болният да храни здравите.... Рано или късно се разпада. Печелят тарикатите на лапачка по инстанции, разпределяйки парсата... Жалко за изгорелите глупчовци, които оставиха политиците им да ни впрегнат в такива ненормални събития. Жалко, че се продадоха за парици политикус, поне нашите накуп. Няма нормален човек, който да си даде парите на заем и да плаща затова. ЕС ситуацията с тия лихви е ненормална. Някой яко точи пачка от това. Но народите ще плащат - държавите. Аз съм икономист, гледам финансовият поток и последиците. Има ли нормален лихвар, който да даде заем при минус лихва за него? Нещо не е наред...

    Коментиран от #25, #26

  • 2 Лихварски

    11 24 Отговор
    Лихвата е отрицателна, но нищо не се казва за "таксичките". Вероятно, те никак не са малки.

    Коментиран от #4, #14, #125

  • 3 666

    10 3 Отговор
    Да не се забравя все пак че има и инфлация!!!!
  • 4 ШНЛ

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лихварски":

    "Публикувано във факти.бг: Няма включени никакви такси и не е нужна гаранция" Научи се да четеш.....
  • 5 Caci

    39 5 Отговор
    V bulgaria vzimash 100lv vrushtash 10000lv.
    😬😬😬
  • 6 onq s konq

    22 6 Отговор
    Хаха!Сега остава и на полугладния електорат да му спре сърцето ов възбуда,че най-накрая далаверата е в ръцете му:)Да-няма такси,няма уловки,няма малки буквички,но...САМО 1000 ЕВРО...срещу които ще спечелят 86 евро,и то след 3ГОДИНИ!?А това е само за клиенти с ОТЛИЧЕН КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ,което значи за такива,които въртят милиони и НЯМАТ НУЖДА ОТ ПОДОБНИ ПОДАЯНИЯ!А не е ли тоя "номер" МНОГОКРАТНО ПО-ЕВТИН ОТ ВСЯКАКВА РЕКЛАМА ЗА БАНКАТА?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 майна

    11 6 Отговор
    от Гърция Германците спечелиха много милиарда евра,без да имат печалба няма как да стане има някаква измама тук
  • 9 Истината

    5 1 Отговор
    Е не е кой знае какво.а и обяснението е лесно реклама..а и все пак добър кредитен рейтинг се тълкува с договор и добра заплата..а и то в германия само с това дават няма ама аз взимам на черно пари
  • 10 Истината

    9 2 Отговор
    А иначе една банка наскоро подаряваше винтоверт бош ако си откриеш сметка при тях😃
  • 11 Гого

    36 5 Отговор
    Във България взимаш кредит и не знаеш колко от горе ще трябв ада върнеш. Не е тайна че банковите такси на Българските банки са най високите в Европа няма никакъв контрол върху тях!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ......

    5 5 Отговор
    Перат пари хората, не си играят...
  • 14 БМВ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лихварски":

    Казва се че "таксички" няма, но някой трябва да прочете.
  • 15 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Добър е коментарът на "Оптимус"! Ясно е обяснено, че все пак далавера има и се плаща от лошия "мат,рял"! Не бързайте да вземате кредит от този сорт, ако се появи по нашите земи !!!
  • 16 Vasik Atanasova

    11 2 Отговор
    тука е България
    дерат те яко
    и накрая и ти взимат и имотите

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Vasik Atanasova":

    Чакай малко...АКО ИМАШ ИМОТИ,ЗАЩО ЩЕ ВЗЕМАШ ЗАЕМИ?Или са "непродаваеми"...

    Коментиран от #18

  • 18 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    завистливо си конче
    виж живота в реално
    и тогава ме питай
    бъркаш ми в раните
    а и сигурно на още доста хора

    Коментиран от #19

  • 19 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Vasik Atanasova":

    О.К.-вземам си думите назад,щото май си беше неудачна шега
  • 20 Диди

    0 2 Отговор
    За кредити близо 25.000 евро лихвеният процент е даден,но ако рейтинга ти е добър,ще получиш заема на по малък процент лихва.А и да не забравяме,че банките вземат парите си от ЕЦБ за 0 лихва,те трябваше отдавна да пренлагат по нисък процент лихва за заеми,но не го правиха.
  • 21 Нема такова

    4 3 Отговор
    Отидох на сайта на smava GmbH (smava.de), ама го няма тоя кредит! Искат си нормална лихва хората
  • 22 Диди

    0 2 Отговор
    Кой знае...може утре да им звънна и да се информирам.Днес го пишеше на първата схраница на вестник Билд.
  • 23 ТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТ

    3 2 Отговор
    Отговорът е много прост и има няколко съставляващи--Първо,това си е чиста реклама,която им струва много по-малко от това да се рекламират по обичайният начин.Второ и най-важното е,че са изчислили,че при 0,4 % те си спестяват масрафа от инфлацията....Ако от 1000 евро инфлацията е 2-3 % за същите тези 36 месеца-то клиента им ще поеме тази разлика..Демек те ще загубят много по-малко при отрицателни лихви--отколкото от самата инфлация. Ето в това им е изгодата....
  • 24 ПЕЧАТАРЯ НА ПАРИ

    10 1 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ РАЗБИРАТ,КОГАТО СЕ ПЕЧАТАТ ПАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ,В СЛУЧАЯ ОТ 2014 НАСАМ НАД 3 ТРИЛИОНА ОТ ЕЦБ,ЗА ДА ПОЛУЧАТ ТАКОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДАДАТ КАТО КРЕДИТИ,И КОГАТО РЕАЛНО СЕ ЗАРАБОТЯТ И ВЪРНАТ ДО 3-5 ГОДИНИ МАКАР И С 6 ЕВРО ПО МАЛКО ТР ВЕЧЕ СА ИСТИНСКИ С ПОКРИТИЕ А НЕ ВИРТУАЛНИ!НО ТОВА Е НИЩО,ПРИ ТАЗИ ИНФЛАЦИЯ ДО 2 ГОДИНИ ЩЕ ДАВАТ ДОРИ С 200 ЕВРО ОТГОРЕ САМО И САМО ДА ВЗЕМЕШ КРЕДИТ,Т.Е,ВЗИМАШ 1000 ВРЪЩАШ 800!УЛОВКАТА ОБАЧЕ Е ДРУГА,АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ВЪРНЕШ ТИ ВЗИМАТ ТОГАВА ДРУГИ НЕЩА С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ПОКРИТИЕ,КОЛИ,КЪЩИ,А МОЖЕ И ЖИВОТА,КОЙТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ СА ТИ ЗАСТРАХОВАЛИ ПРИ ПО-ГОЛЕМИ СУМИ!ЖИВЕЕМ В ЕРАТА НА ЛИХВАРИТЕ,ХОРА,МОЛЯ ВИ ПАЗЕТЕ СЕ!
  • 25 истината

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Оптимус":

    Оптимус икономист си само ,че тип социалистически .
    Чрез отрицателната лихва за частни клиенти немската банка просто стимулира икономиката и бизнеса - да те светна как става това , ами с тия отпуснати кредите се рефинансират корпоративните кредите демек бизнеса и как става това аджъбъ , дава се възможност на най- слабото звено в Германия да стане мъничко по платежоспособно от тая отрицателна лихва всъщност печелят всички и обикновените хора бизнеса банката и най вече държавата Германия , която разбираш ли е съставена от богати и платежоспособни граждани !
  • 26 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оптимус":

    Не ги мисли - изчислили са си загубите на по-малко отколкото, ако трябва да платят за рекламата, която сега ще им излезе безплатна.
    Дават малка сума на хора с добъра кредитна история - сиреч такива на които не им трябва. Тези които ще си създадат въртел и попълване на документация за 6 евро печалба, дори таксите да са нулеви ще са много малко. А най-вероятно тези 6 евро ще бъдат изядени само от таксите по преводите на месечните вноски.
  • 27 незнайко

    2 2 Отговор
    Няма нужда да е отрицателна лихвата! Необходимо е да е минимална и удовлетворяваща потребителите ! При нас ако лихвата е 3-4 % ще има бум на заемите . Сега само ипотечните за жилище са с малка лихва.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Mrs Anita Brence

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАРИТЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ДОЛИ, БИЗНЕС КРЕДИТ ИЛИ ЛИЧЕН КОНТАКТ VIA: [email protected] ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

    Коментиран от #124

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 mr scott

    0 0 Отговор
    Здравейте

    Имате ли нужда от заем, личен заем или бизнес заем? Ние сме законен и акредитиран кредитор с много ниска лихва.

    Период на изплащане 1 - 25 години.
    Минимална сума на заема от 1000 до 50 000 000.00 евро
    2% годишен лихвен процент.

    За повече информация и обработка се свържете с нас чрез

    Имейл: [email protected]
    WhatsApp: +79265038734


    С най-добри пожелания
    Г-н Скот
    Имейл: [email protected]
  • 41 Пол Мориц

    0 0 Отговор
    Имате ли нужда от заем? Ако да, свържете се с WhatsApp: +91 733 787 3110 или E-mail: [email protected]
  • 42 Пол Мориц

    0 0 Отговор
    Добър ден господине / госпожо

    Ние предлагаме заеми на частни и търговски органи при много ниска годишна лихва от 3%, погасяване от 1 година до 25 години. Ние даваме заеми в диапазона от 5000 до 500 000 000. Това е за изкореняване на нарастващата история на Bad Credit, а също и за осигуряване на стабилна печалба както за нашата компания, така и за нашите клиенти.

    Губите ли сън през нощта се притеснявате как да получите заем? За контакти: агенция за заем на Пол сега сега чрез електронна поща: [email protected] или WhatsApp: +91 733 787 3110

    Ние предлагаме заем при ниска лихва от 3% и, ние предлагаме.

    * Лични заеми
    * Заеми за консолидация на дълга
    * Рисков капитал
    * Бизнес заеми
    * Кредити за образование
    * Домашни заеми
    * Заеми по някаква причина

    За повече спешна информация се свържете незабавно с нас. [email protected] или WhatsApp: +91 733 787 3110
    за разбирането
    Г-н Пол Мориц
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 fred

    0 0 Отговор
    имам нужда от спешен заем на [email protected]

    Тук сме готови да обработим вашия заем

    Добър ден,

    Вие сте бизнес мъж или жена? Дойде време за изпълнение на вашата мечта, ние сме сертифицирана компания за заем, предлагаме заем на ниска лихва от 3%, за физически лица и компании по целия свят, във всяка валута, която искате, паунд, долар, евро и т.н.

    Разчитайте на нас днес за бърз и гарантиран заем
    свържете се с нас чрез
    Имейл: ([email protected]) или ([email protected])
    Номер за обаждане / Whatsapp: +2347061892843
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 LANLAZAR MARCUS

    0 0 Отговор
    Здравейте,

    Имате ли нужда от спешен заем, за да решите финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми от 2 000,00 до 100 000 000,00, ние сме надеждни, мощни, бързи и динамични, без кредитна проверка и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми през периода на този трансфер.

    Издадохме и заем в цялата валута с 3% лихвени проценти за всички кредити .... Ако се интересувате, свържете се с нас чрез имейл адреса на компанията

    Този имейл: Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: [email protected]
    [email protected]



    За разбирането,

    Г-н Lanlazar Marcus

    [email protected]
    [email protected]
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дерек Дъглас

    0 0 Отговор
    Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
    Имейл: [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]



    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
  • 58 DEREK DOUGLAS

    0 0 Отговор
    Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
    Имейл: [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]



    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 MERCY

    0 0 Отговор
    Спешна оферта за заем.
    Здравейте на всички, бих искал да кажа голямо благодаря на ДЖЕЙМС КЕЛВИН, който ми даде заем за лечението на болното ми дете. Толкова се радвам на JAMES KELVINE, свържете се с него по имейл, ако имате нужда от спешен заем за бизнес или личен заем, ([email protected])
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.