20 Юли, 2017 07:43 4 073 1

Най-печелившият бизнес

  • макс-
  • изложение-
  • самолети

В близките 20 години в света ще бъдат продадени 41 000 средномагистрални самолета. Тяхната обща стойност ще е над 5.5 трилиона USD. Акцентът в търсенето обаче ще бъде върху теснофюзелажните машини, прогнозират от Обединена авиостроителна корпорация (ОАК). Интересно е да се отбележи, че Латинска Америка е мястото, където търсенето бързо нараства – с 6% всяка година. „Очакваме огромен ръст на руския пазар през следващите две десетилетия”, каза Кристофър Бакли, изпълнителен вицепрезидент на Airbus за Европа, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион по време на авиоизложението МАКС-2017, което се провежда в руския град Жуковски. Ежегодно ръстът ще надвишава 4%.

Другият гигант в авиопроизводството също се прицелва към Русия. Boeing ще позиционира в Русия три тренажора за пилоти от най-ново поколение, като за пръв път в историята единият от тях ще бъде руско производство.

Вторият ден на изложението беше посетен от 25 000 души. За пръв път беше представен учебно тренировъчният самолет Як-152. Разработчиците обясняват, че машината е създадена за първоначална подготовка, с цел по-лесното преминаване на бъдещия пилот на Як-130. Самолетът предлага максимална степен на комфортност. Разполага с т.нар. „стъклена кабина” – вместо аналогови циферблати има многофункционални широко форматни ЖК-дисплеи. Поръчки за машината има от страна на руското Министерство на отбраната, а интерес проявява Беларус и страните от Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 11 Отговор
    Както се и очакваше,руската икономика вече е на рафта за разпродажба на преоценени стоки.И всичко това-защото Путин вместо да си вземе поука от западното ембарго,си го местеше от единия в другия.Еми резултата е на лице!