Last news in Fakti

22 Юли, 2017 18:49 1 029 9

България отчита 15% ръст на приходите от туризъм само до май

  • ръст-
  • туризъм-
  • николина ангелкова
България отчита 15% ръст на приходите от туризъм само до май - 1

15% е ръстът на приходите в туризма за периода от януари до май. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в к.к. Златни пясъци, където се провежда изнесено заседание на Националния съвет по туризъм.

Ангелкова отбеляза, че според статистиката от януари до май има 13% ръст на чуждестранните туристи, или над 2.100 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни.

Приходите от туризъм за този период са с 15% ръст, или над 1.5 млрд. лева.

„Все повече тази тенденция се забелязва - приходите да са повече от броя на туристите, което означава, че макар и с малки стъпки при нас започват да идват туристи от по-висок клас. И към момента прогнозата за ръст на приходите върви с 1 процент повече от прогнозата за ръст на туристите. Очакваме приходите да вървят в ръст между 8% и 11% за лятото, като на годишна база все още не сме финализирали нашите прогнози“, посочи министърът, цитирана от "Фокус".

По отношение на националната реклама Ангелкова отбеляза, че за първи път страната ни ще бъде позиционирана на знакови места в Ню Йорк през месеците октомври и ноември. „За първи път ще рекламираме в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас онлайн и чрез билбордове. Ще можем да видим България на знакови места в Ню Йорк в рамките на два месеца. Ню Йорк е космополитен център, туристи от цял свят посещават този град. Досега там не сме имали рекламни активности и съвместно с общината в Ню Йорк ни предстои да имаме още допълнителни други дейности“, каза министърът.

По думите ѝ България е поставена на първо място по интерес от страна на немските туристи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    4 4 Отговор
    Под немски да се разбира източногермански туристи. И увеличението е от зимният туристически сезон. Летният е крах, като всяка година. Влошени микробиологични показатели на водата, чести хранителни натравяния, умело прикривани от мениджърите по хотелите. Предимно тийн групи от бившият соц блок и неизменното присъствие на пияни британци. Мръсни плажове, мизерно обслужване, български алкохол и прочее кофти обстоятелства.

    Коментиран от #2

  • 2 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    На плажа в Албена е супер чист и пясъка, и морето. Шезлонгите са безплатни и на басейна, и на плажа. Аман от писания на хора, които не са стъпвали на Черноморието ни от години, а само тролят. Сто процента някъде има мръсни плажове, но обикновено са тези без концесионер като Иракли например. Там е уникално, но повечето ни съграждани, които го посещават или къмпингуват оставят хиляди боклуци и горичката е цялата в лайна, тоалетни хартии и вестници. Не могат да се сетят, че за да им е чисто и приятно просто могат да си събират боклуците в торбички вместо да хвърлят директно на плажа и в горичката. Лайната с времето стават на тор, но боклуците си остават.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Ами провери. Плажа е със син флаг потвърден и тази година. Предполагам знаеш какво значи син флаг и какви гаранции дава.

    Коментиран от #5

  • 5 Пазарен Либерализатор

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Благодаря, но не. Орфански залив и околните островчета около Оуронопулис задоволяват на 100% изискванията за пълен релакс.

    Коментиран от #6

  • 6 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    И там е хубаво. Преди време бях за няколко дни в Акратос хотел и ми хареса и хотела, и градчето. Малко малки бяха чадърите и съответно с малка сянка, но храната беше добра, което е нормално предвид доста по-високата спрямо българските подобни хотели цена. Като цяло обаче на първия ръкав на нашата компания ни харесва повече. Приятна почивка и ако някой път решиш да отделиш няколко дни и за българското Черноморие, ще видиш, че и там има доста хубави плажове.

    Коментиран от #9

  • 7 onq s konq

    1 3 Отговор
    На подвизаващите и "разпищовили" се тук ДЕГУСТАТОРИ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ГЪДЕЛ ще обясня простичко но КАТЕГОРИЧНО,че не е важно къде си,А С КОГО СИ!
  • 8 ДДДДДДД

    3 0 Отговор
    как няма да има приходи. Хотелиерите взеха да си показват приходите след проверките от НАП. Поне една малка част от тях ще бъдат обложение с данък. Ако се сложи всичко на 100% светло в държавата ще влизат много много средства.
  • 9 имаме още допълнителни други дейности

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Знаещ":

    АХА, България и ХУБАВИ плажове! Ти явно си вярващ наивник ходещ на църква!