1 768 4

България с най-бързо развиващото се летище

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Столичното летище зае първо място за най-бързо нарастващ трафик в категорията от 3 до 5 милиона пътници. Рекордното увеличение от 22% на пътувалите през 2016 г. е причина летище София да бъде отличено от световно известното онлайн издание за авиационни новини и анализи „anna.aero”. Столичният аеропорт изпревари друг с отлични показатели през миналата година – полския в Краков.

Престижните годишни награди „ЕURO ANNIES“ се дават за осма година поред от авторитетното международно онлайн издание „аnna.aero“. Отличия се раздават в 10 категории. Те се присъждат след анализ на резултатите на повече от 350 летища в цяла Европа. Специализираното издание се чете от 60 000 потребители на месец като предоставя най-новото от света на авиацията и перспективите за развитие на летищата и авиокомпаниите.

Една от причините за развитието на летище "София" е навлизането на нискотарифната авиокомпания Ryanair.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоу©т
  Отговор
  1 12:43  24.07.17
  Май му е време за концесия. Ще стане много на печалба и не може после да го "подарят". Сериозен пропуск за управляващите.
 • ТДБ
  Отговор
  2 22:03  24.07.17
  ХА ХА ХА ХА ХА
 • 1234
  Отговор
  3 22:14  24.07.17
  За това ли правителството толкова бърза да го продаде?Сакън държавата да не започне да печели.Опичайте си акъла ей вие от управляващите,после да не си мачкате кепетата.Стига вече с тия продажби на печеливши предприятия,че после да не ги изкупувате с ,,ваши пари за държавата. "..умната ей все така няма да е,ще дойде време да отговаряте където трябва.
 • критик
  Отговор
  4 23:03  24.07.17
  забравиха да влязат в тоалетните, какви награди ще последват тогава....

Напиши коментар:


Публикувай