898 0

Ryanair и easyJet искат да купят Alitalia

Поне 10 кандидати, сред които Ryanair, easyJet, Lufthansa и British Airways, искат да придобият италианския авиопревозвач Alitalia

Снимка : БТА / АП
Снимка : БТА / АП
Александър Петков

Нискотарифните авиокомпании Ryanair и easyJet са отправили необвързващо предложение за покупка на италианската авиолиния Alitalia. Това съобщи икономическият вестник „Ил Соле 24 Оре“.

Alitalia има сериозни финансови проблеми. Обявяването на несъстоятелност през април бе предотвратено, благодарение на отпуснатия от италианската държава кредит. Въпреки това, правителството в Рим не иска да национализира концерна и затова търси купувач, който да придобие цялата компания.

Срокът за отправяне на необвързващи оферти за покупка изтече в петък. Ирландският авиоконцерн Ryanair е отправил такова предложение, заяви финансовият му директор Нийл Сорахан. Припомняме, че шефът на нискотарифния лидер сподели през юни, че ако от Ирландия решат да инвестират в Alitalia ще се стремят към мажоритарен дял.

Италианското правителство стартира процедурата за продажба на фалиралата авиолиния още през май. По това време е било назначено временно ръководство, което да представи нова стратегия за развитие. Според данни на вестник „Ил Соле 24 Оре“ то е получило 13 предложения за покупка на Alitalia.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай