25 Юли, 2017 08:38 1 612 0

Заводът в Горни Лом се готви пак да работи

  • горни лом-
  • завод-
  • боеприпаси
Заводът в Горни Лом се готви пак да работи - 1
Публикувано във факти.бг: След взрива в завод "Миджур"

Заводът за обезвреждане на боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом, в който преди 3 години загинаха 15 работници, има нов собственик и се очаква да заработи отново, съобщи БНР.

Предприятието бе затворено, след като на 1 октомври 2014 г. 15 души загинаха при взрив.

"Представител на новия собственик идва на място, той е и изпълнителен директор, събира документи. Това, което зная е, че искат да възстановяват халета в завода наново. Имат набрани 5-6 човека, общи работници - чистят помещения, чистят треви и храсти, като идеята е фабриката да бъде възстановена и да започне да работи. Но откога би трябвало да започне да работи, дали са й изрядни всички документи, лицензи, разрешителни и т.н. това не мога да кажа", обясни кметът на Чупрене Ваньо Костин.

"Не общината, а други органи в държавата дават разрешение и съгласие каква дейност ще се развива на територията на завода", допълни Ваньо Костин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА