Last news in Fakti

31 Юли, 2017 14:56 2 528 6

Почивката е скъпо удоволствие за българите

  • почивка-
  • българи-
  • eurostat
Почивката е скъпо удоволствие за българите - 1
Снимка: Shutterstock

Почивка над 7 дни е мираж за българите. По данни на Eurostat над 50% от сънародниците ни не могат да си позволят едноседмична ваканция. България е в ТОП 3 на държавите, чийто поданици нямат финансовата възможност за дълга почивка. Преди нас са само Румъния и Хърватия, съответно със 66.6% и 62.8%.

Разглеждайки данните от последните 5 години делът на българите, които не могат да си позволят ваканция над 7 дни е намалял от 73.3% до 56.4%.

В Европа всеки 5-ти не може да си позволи повече от едноседмична ваканция, въпреки че общият процент от 2011 г. до края на 2016-а е намалял с 5.1%. Най-добре са шведите. Едва 8.2% попадат в графата „невъзможна дълга почивка”. Следват Люĸceмбypг (13.1%), Дaния (13.7%), Финлaндия (14.2%), Aвcтpия (15.4%) и Xoлaндия (16.2%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    8 6 Отговор
    През Демокрацията няма почивки а яко бачкане, шепа българи ще отскоча тук там но като цяло и се бая мизерия стандарта ни

    Коментиран от #4

  • 2 Анонимен

    6 2 Отговор
    Фактибг, моля Ви да добавите бутон за оценка на коментари, с които сме съгласни, но пък са написани с грамотността на 5-годишен.
    Пример - вижте Коментар 1.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Тошо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Даскале наблюдателен си значи, сега може да тръгваш към Карибите на почивка спокоен
  • 4 Питащ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Къде го видя това яко бачкане? Я мини покрай някой строеж: един работи двама го гледат. За държавните учреждения да не говорим

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Тошо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Питащ":

    Частника не търпи много скатавките, имам авери строителчета, вечер са като пребити за никакви пари, а за държавната работа там е друго
  • 6 Гого

    3 0 Отговор
    Със 400 лева заплата каква почивка повечето бачкат за такива пари месечно!