1 367 2

НАП запечата 7 хотела на морето, укривали нощувки

Венцислав Михайлов

От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП - Варна са извършили общо 3405 проверки

От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни хотела по Северното Черноморие, съобщиха от НАП във Варна.

Причината за санкцията е, че реализираните нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани са срок от една седмица.

Общият брой на проверените спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са санкционирани собствениците на още три хотела.

От НАП уточниха, че всички проверки се извършват чрез метода на тайния клиент. Данъчните служители правят резервации, настаняват се в хотелите и плащат нощувките си. Ако не им бъде издаден касов бон, те започват проверка на обекта.

От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП - Варна са извършили общо 3405 проверки. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.

Данъчните служители държат под постоянно наблюдение и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са извършени 12 955 проверки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Турист
  Отговор
  1 23:24  02.08.17
  Овации за НАП. Трябва засилен контрол навсякъде и то от всички институции. Но аз знам как работи тази наша система и никак не съм толкова сигурен и обнадежден че от "това", ще произтече светлото българско бъдеще, което до голяма степен зависи от добре работещ НАП. Но дано!
 • ГОШО ОТ СЕЛО
  Отговор
  2 13:16  03.08.17
  Давайте, че трябва да има за помощите и инвалидните пенсии на тъмно зелените. Все повече намаляват будалите работещи в БГ, а пари за хелектората трябват.

Напиши коментар:


Публикувай