2 857 6

В ЕС се оплакват от български малини, били заразени

Венцислав Михайлов

Насред лято тръгна международен скандал за български малини. Още през юли Франция е подала сигнал в Европейската система за бързо известяване за опасни храни.

Това пише в днешния си брой "Сега", пояснявайки, че французите спрели от продажба наши замразени малини. Плодовете се оказали заразени с норовирус, причиняващ стомашно разстройство.

Засега е известно само, че малините са замразени, били пакетирани в Полша, а освен във Франция, били продавани и в Белгия. По случая тече разследване и в трите страни.

Предположения, че малините са били поливани с фекални води, или са брани с ръце, се бяха появили в медии у нас.

Странното е, че Българската асоциация на малинопроизводителите не само не знаеше да е извършвана някаква проверка, но дори научи за сигнала от Франция от в. "Сега".

"Веригата, по която са пътували малините, е дълга и трябва да се направи не проверка, а разследване къде точно е станало замърсяването", коментира шефът на асоциацията Божидар Петков.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • малинаров
  Отговор
  1 10:31  04.08.17
  " или са брани с ръце" ?????? По еврогейските стандарти с крака ли да ги берем тези малини ?
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 10:53  04.08.17
  Франсетата да не се правят на много отворени, щото трябва да им се търси отговорност за зарязяването на лозите на Бълканите. Нановируси?!! А мегало не щете ли? Кой знае от кво сте се о.рали.
 • someone
  Отговор
  3 13:17  04.08.17
  то всичко българско ги дразни много и се оплакват , само като си хвърлят храната боклук и автомобилите таратайки тогава не се оплакват хич.
 • 4 19:59  04.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • санитар
  Отговор
  5 08:40  05.08.17
  Публикувано във факти.бг: с фекални води, или са брани с ръце-тъпо поливат ги от водоем а ги берат със самолети защото с ръце не бива
 • Ръкавицата
  Отговор
  6 18:36  05.08.17
  Българин да го научиш да работи с каска, ръкавици или каквито и да е защитни облекла..... "тоа па че ми каже, баба му само с ръкавици е брала малини"

Напиши коментар:


Публикувай