6 Август, 2017 22:07 3 179 8

С 90 млн. лв. отпушват Варна

  • варна-
  • булевард-
  • задръстване

Идеята е движението да бъде пренасочено още от входа на морската ни столица, където в града влиза автомагистрала "Хемус"

С 90 млн. лв. отпушват Варна - 1

Варна се задъхва и е необходимо движението да бъде облекчено, като идеята е да бъде изграден транзитен булевард, който да изведе автомобилите и автобусите от центъра, каза днес при визитата си в крайморския град премиерът Бойко Борисов.

Идеята е движението да бъде пренасочено още от входа на Варна, където в града влиза автомагистрала "Хемус", както и трафикът от летището, посочи премиерът.

По думите му е необходимо да бъдат изградени пет съоръжения, които ще позволят трафикът да минава през част от кварталите и да излиза близо до комплекс "Златни пясъци". Борисов посочи, че за изпълнението на този проект ще бъдат нужни между 80 и 90 милиона лева. Той уточни, че средствата могат да бъдат осигурени от държавния бюджет, с партньорството на Европейската инвестиционна банка.

Премиерът каза още, че проектът за транзитния булевард трябва да бъде поставен за обществено обсъждане и след това да започне изпълнението му.

Предстои реализацията на втория етап от отварянето на пристанище "Варна-Изток", допълни транспортният министър Ивайло Московски. По думите му за реализацията на проекта вече са водени разговори и със синдикатите на порта. Министърът посочи, че се обмислят и варианти за изграждане на път, който да помогне тежките камиони, които отиват към пристанището, да не минават през града.

Премиерът се срещна с ръководството на община Варна в присъствието на представители на различни местни институции, университети, ВМС, общественици. В разговора взеха участие и вицепремиерът Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов, транспортният министър Ивайло Московски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индигото

    18 8 Отговор
    Господин Михайлов, можем ли да пишем против ТИМ или и тука ще ни изтривате на поразия ако сме опоненти на мутро-мафиотската групировка ТИМ-ВАРНА?! Варна не е ТИМ и ТИМ не е Варна та пущам сондажен коментар. Поздрави!

    Коментиран от #2

  • 2 Обективен

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Индигото":

    Освен "Варна" друго общо със статията не виждам в сондажния ви коментар. На мен коментари не са ми трили, но аз простотии не съм писал. Та може и да сте си заслужили.

    По същество: Признавам си, че не харесвам Бойко, но наистина ще ми се издигне в очите, ако успее да осъществи всичко, което е обещал. И някак искрено се надявам да го направи, а дори не сме в предизборна битка.
  • 3 mediator37

    7 0 Отговор
    А уникалните задръствания по Аспаруховия мост как ще отпушим? Половин километър опашка и 45 минути от транзитния път не мога да се кача на Аспаруховия мост, че да стигна до Аспарухово.
    Отделно от това прословутата автомагистрала "Черно море" последния път я засякох- дълга е точно 7 километра. Страшна магистрала имаме!
    Хайде, втори Аспарухов мост трудно ще се направи, но магистралата какво пречи да се удължи- нищо.
  • 4 Gost

    5 0 Отговор
    Ето вижда се че, започва да се инвестира и извън столицата.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Харесва ми как е станало до Бургас за Созопол, новият път който отвориха това лято, още не си влезнал в града и голяма табела - надясно, на пътя написано "пряк, бърз път" и не влизаш в града.
    До Варна трябва да стане нещо подобно, транзитният трафик не трябва да стига до светофарите а да си заобикаля.
  • 6 Ники

    2 3 Отговор
    Пълни глупости Това за този път го Говорите от 20 години.на сички хора които имат там парцели им е забранено да строят нямат пари за отчуждаване а решили път да правят.
  • 7 Варненец

    2 1 Отговор
    Още един проект от където да се да се налеят неколцина милиона в тази трибуквена компания. Те пък ще почерпят за така благородно дарените милиони, а пък и да не ги закачат. И те така.
    ТИМ не е Варна, но успешно подтиска градът икономически.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.