7 Август, 2017 14:55 1 032 6

34 млн. лева е печалбата на АЕЦ "Козлодуй" за първите шест месеца

  • аец козлодуй-
  • печалба-
  • приходи

За положителните финансови резултати са допринесли и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД

34 млн. лева е печалбата на АЕЦ "Козлодуй" за първите шест месеца - 1

С положителни финансови резултати АЕЦ "Козлодуй" приключи първото полугодие на 2017 г., съобщиха от пресслужбата на атомната централа.

Печалбата за първите шест месеца на 2017 г., след данъчно облагане, е в размер на 33.9 млн. лв. За същия период на 2016 година печалбата е била 236 хил. лева.

Приходите от дейността на атомната централа са 418 млн. лева, с ръст от 22 млн. лв. спрямо първото шестмесечие на миналата година.

Със собствени средства е обезпечено изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им, съобщават от АЕЦ "Козлодуй".

За положителните финансови резултати са допринесли и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда.

Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 млн. лева.

Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ "Козлодуй" от отварянето на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    А продава най-евтината енергия в БГ и в същото време не могат да направят втора която да продава на тази цена....
  • 2 999

    2 2 Отговор
    Ей тоя Тоя Тодор Живков и тая Русия много беди са докарали на България.
  • 3 Дедо Кури

    0 0 Отговор
    + 5.000.000.lv za GERB
  • 4 ЪРП

    3 1 Отговор
    ПЕЧАЛБАТА Е МНОГОКРАТНО ПО-ГОЛЯМА ,НО ОТ "СОФИЙСКАТА КОЧИНА" УМИШЛЕНО ЗАНИЖАВАТ СТОЙНОСТИТЕ ПРЕД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........ТЕ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ИЗВЪН КОЧИНАТА......, ПАРДОН - ПАРЛАМЕНТ, .....ВСИЧКИ ЯДЪТ ДОМАТИТЕ С КОЛЧЕТАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор
    А!!! Ма верно ли? Я па си мислех, че от Дзелената иНергия по-еФтина нема. Даже веке те требеше да ни плащат да им я ползваме.
    Сигур тиа от АЕЦ-а нещо ментрат?!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "НАТО ВЕЦ":

    зелената енергия има ражоди за изграждане на мощностите ,а аец а тва не го смята.искам да те попитам ако аец белене струва 7-8 млрд евро ,колко години държавата ще си връща парите с подобна печалба от 70 leva милиона на година.успех в смятането!