599 2

Девет банки с интерес по Плана Юнкер

Ресурсът се осигурява съвместно от ББР и Европейската инвестиционна банка в рамките на Инвестиционния план за Европа

Венцислав Михайлов

Девет търговски банки са заявили интерес да финансират проекти по новата програма на Българска банка за развитие (ББР) по плана "Юнкер", съобщиха от ББР.

Всяка банка може да получи до 50 млн. евро за финансиране по индивидуалните си вътрешните правила за кредитиране, а Българска банка за развитие е в готовност да поеме и до 100 процента от риска по заемите към българските фирми. Засега програмата се радва на повишен интерес от страна на финансовите институции, напълно отговарящ на предвидения за нея бюджет от 300 млн. евро, допълват от банката. Ресурсът се осигурява съвместно от ББР и Европейската инвестиционна банка в рамките на Инвестиционния план за Европа.

На база на получените заявки за участие, ББР ще извърши подбор на кредитните институции и ще оповести окончателно одобрените банки - партньори по програмата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 22:19  18.08.17
  Планът Маршал за унищожение на БЪЛГАРИЯ в действие, е в пълна сила !!! ВСИЧКО ТРЯБВА ДА Е ВЗЕМАТО !!!
 • волен сидеров
  Отговор
  2 22:38  19.08.17
  а така и атака ,ура другари,идва краят на мъките-теглете заеми и ще си узаконим парите -после нищо няма да връщаме като се обезценят ,ама ко ще правят тези уцелили от лотарията -за 20 години напред -а дано стигнат поне за един хлеб...

Напиши коментар:


Публикувай