Last news in Fakti

18 Август, 2017 20:33 6 415 20

Монбат купува трета чуждестранна компания

  • monbat-
  • монбат-
  • компании
Монбат купува трета чуждестранна компания - 1

След придобиването на две фирми от Германия - Akkumulatorenwerke GmbH (ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ) и EAS Germany GmbH (ЕАС Германия ГмбХ), българският производител на акумулатори Монбат има намерение да купи мажоритарния дял от публичната компания за акумулаторни батерии в Тунис ASSAD. Това става ясно от публикуваното корпоративно съобщение на страницата на БФБ.

Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след извършване на дю дилиджънс на компанията, който се очаква да приключи в края на ноември 2017 година.

Сделката не е финализирана и нейното сключване зависи от окончателното решение на страните, както и от съответно одобрение от съответните институции на капиталовите пазари, в случай че такова е необходимо.

В сесията на БФБ-София от 18 август 2017 година към 11:00 ч. бяха прехвърлени 1 190 акции на Монбат АД на обща стойност 13 448 лева, при последна цена от 11.30 лева за акция. От началото на годината акциите на компанията са се повишили с 16.98% при пазарна капитализация от 440 700 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    9 13 Отговор
    Е откъде имат пари Монбат ? Аз мислех че акумулаторите им са калпави и не се купуват, даже не съм ги виждал от 2-3 години на пазара ?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 някой

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тони":

    Ами потърси из Гуглето, но имай впредвид, че собственици на Монбат са и собственици на Приста Ойл...

    Коментиран от #4

  • 3 Шоферррр

    18 2 Отговор
    Работят много.... постоянно изнасят за Англия и Германия
  • 4 гост

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    Това са братя ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗМАМНИЦИ !!!!! МАФИОТИ !!!!! Работниците им умират от олово в КРЪВТА а те трупат кървави милиони на техният гръб !!! Виновни няма!!!!! За милиони няма закони !!!!!
  • 5 Монбат

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "Тони":

    Акумолатор ,произведен от Мон Бат ,не е задължително да е със същата марка.Примерно Варта си поръчва на Мон Бат 1000 акумолатора със дадена характеристика.Акумолаторите се произвеждат от Мон Бат,заминават за завод на Варта в Германия примерно,където върху акумолаторите,пристигнали без никакви лепенки,се залепва такава на Варта и хоп,Варта са си произвели акумолатор за 120 евро,който ако трябва да бъде произведен в Германия например,ще им струва 150.Това разбира се не означава ,че акумолатора е менте,той е произведен с материали и технолокия ,каквато изискват Варта.И така с много други производители,което е добре,осигорява се работа на българи и има ИЗНОС,което е много важно.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Владко М

    21 8 Отговор

    До коментар #5 от "Монбат":

    Разбирачооо, пише се акумУлатор ! Навсякъде си го написал с "о", научи се да пишеш и тогава ръси "мозък" !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 незнайко

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Владко М":

    Не всеки знае как се пише "акОмОлатор", но това не значи, че не може да има мнение !
  • 9 Монбат

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Владко М":

    Разбирач не съм,приемам забележката,жалко че е от глупав,заядлив човек.
  • 10 nik

    3 8 Отговор
    Най добре е да се изнесат в Тунис.
  • 11 Ярослав Станчев

    12 9 Отговор
    Акумулаторите на Монбат са такива безбожни боклуци,че не знам Варта колко трябва да са изпаднали,че да дадат точно на нашите да им правят батерии.Карах с Монбат и изкара точно 3 години и 3 месеца и умря от раз.Развалиха и Старт.Сега съм с един Банер,купуван май месец 2011 г.6 години и три месеца вече Банера не дава никакви симптоми за край.Един колега също беше с Монбат,1 година не можа да изкара.3 пъти ходи на проверки докато беше в гаранция и накрая му дадоха друг,турски,Мутлу май беше.Вече 4 години няма проблеми.Друг приятел пак си взе Монбат,макар,че му казах да не се занимава с тях.6 месеца издържа и почна с мизериите.То не бяха оправдания от представителя,утечка имал,ходи дава пари пари по майстори,няма никъде загуба на ток.После не му зареждал генератора.Пак по майстори,динамото му в ред,зарежда си нормално,след това пък стартера му казаха,че не работи коректно и харчел повече.Пак пари,проверка на стартер и пак няма проблем.Накрая пращаха акумулатора в базата на Монбат и се оказа,че е дефектен.Замениха му го с Банер.Е,сега няма проблеми с акумулатора.
    Пълни смешници са Монбат.Не стига,че са боклуци акумулаторите им,а и с триста зора и мъки си признават вината.

    Коментиран от #16, #17

  • 12 onq s konq

    6 5 Отговор
    АкОмулаторът е нещо съвсем различно от обикновения акумулатор и държи много повече тока

    Коментиран от #13

  • 13 Ярослав Станчев

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не се прави на умен,защото не си.Питай коня си как се пише акУмУлатор.Ако не може да ти обясни,давам ти жокер.
    Цитат от Българския тълковен речник:
    Акумулатор ,(множествено число-акумулатори)-Уред за натрупване на енергия, която се използва при нужда.
    Прилагателни произлизащи от акУмУлатор: акумулаторен, акумулаторна, акумулаторно.
  • 14 jambazina

    13 1 Отговор
    Хубаво е че има български компании, които са мощни и инвестира в чужбина, и произвеждат и тук. Проблемите с качеството са решими, дано да им обърнат внимание.
  • 15 незнайко

    7 0 Отговор
    Правилно се ориентират . Тепърва започва голямото производство на акумулатори ! Тягови за автомобили и соларни системи . Това е бъдещето, но не и на оловните акумулатори.
  • 16 някой

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ярослав Станчев":

    И аз да кажа за Банер-а. Колата си я получих от Германия 2009 г. Беше с Банер акумулатор, на който имаше лепенка, че е тествам 2004 г. Смених го преди две години! Сами си направете изводите! Аз ги направих и новия (вече на 2 г,), отново е Банер! Нищо, че е скъпичък...
    Мотора е дизел 1,9 тди.
  • 17 Фен на Акумулатри варта

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ярослав Станчев":

    Много точно и ясно сте описали качествата на акумулатори произведени в монбат и старт
  • 18 Анода

    4 2 Отговор
    Имах Монбат акумулатор - течна фаза и го карах 7 години, а всъщност така си го бях купил от предишния собственик заедно с колата. Така, че всяко нещо като се грижиш за него то ти служи "вярно". Не мисля че направените в Китай са по добри. А за VARTA и други прозводители заради транспортните разходи си поръчват да им се направят в други заводи. Щом отговарят на характеристиките и качеството по стандарта. Така правят и например мивки на Доломит в Севлиево Видима и други.

    Коментиран от #20

  • 19 ххх

    2 1 Отговор
    Бизнеса на Монбат с акумулатори за леки автомобили не е с такива тежест, колкото повечето хора си мислят. Още повече, че родната татковина е смешен пазар. Ако не се лъжа Монбат са 3-тият или 4-тият по производствени мощности производител в Европа, но произвеждат други батерии...
    Ние Ганьовците обаче си мислим само за 15-20 годишните ни бараки и ги свързваме само с акумулатори за леки автомобили.
    Аз Монбат не съм имал, до имам доволно много приятели, които са карали или карат с Монбат- едни не могат да изкарат гаранцията, други вече не помнят на колко години са... Явно зависи кой на каква партида е случил.
    Факт е, че големият брат напоследък се справя по-добре от малкия- единия купува заводи, другия затваря...
  • 20 татко ти

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Анода":

    Какъв е този акумулатор течна фаза?Да не би да е газов инжекцион течна фаза?А на Монбат акумулаторите,че са боклуци е безспорно.Имах такъв,едвам си изкара гаранцията и умря.Как се поддържа акумулатор?Зареждаш го от време на време и му доливаш електролит.Друго какво да му поддържаш?Да го свалям всяка вечер и да нося с мен в леглото ли?