1 956 2

„Дизелгейт” притиска германската икономика

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Разрастващият се скандал с манипулираните емисии вредни газове на автомобилите, произведени от германски компании, може да даде негативен отзвук върху цялата икономика на ФРГ, предупреждават в ежемесечния си доклад от Министерството на финансите на страната. Там се посочва, че въпреки за момента да не може да се направи количествена оценка на негативните последствия, то те не трябва да бъдат игнорирани за в бъдеще.

В ежемесечния си доклад министерството е добавило „Дизелгейт” в списъка с икономически заплахи, които включват в себе си потенциални негативни последствия от преговорите между ЕС и Великобритания, както и протекционистичната политика на Доналд Тръмп по отношение на търговията.

„Остават рисковете свързани с Brexit и формата, под която ще се води търговската политика със САЩ. Освен това, т.нар. „Дизелгейт” следва да се класифицира като нов риск, макар влиянието му да не може да бъде оценено към момента”, пише още в доклада.

През последните месеци икономиката на Германия бележи устойчив ръст, но „Дизелгейт” идва в един сложен момент от гл.т. на политическата обстановка в страната, като се има предвид, че германския канцлер Ангела Меркел възнамерява да остане четвърти мандат след изборите на 24 септември.

Третото тримесечие на годината също ще бъде икономически добро за Германия, прогнозират от Министерство на финансите. Автомобилната промишленост е най-големия сектор от икономиката, чийто експорт е най-голям и дава работа на 800 000 души.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 22:07  21.08.17
  германия дори и да спре тотално производството на автомобили,САМО ОТ ПРОИЗВОДСТВО НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ТЪРКАЛЯЩИТЕ СЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ НЕЙНИ МПС-ТА МОЖЕ ДА ИЗКАРА ПО ИНЕРЦИЯ ПОНЕ 10 ГОДИНИ.
 • Луд с кирка
  Отговор
  2 13:51  23.08.17
  Дизелгейт е най новото за сега великогейско изобретение. Ще остане в историята, а дизелови мотори ще се произвеждат докато има петрол. Електромобилите е грешна концепция и тя няма бъдеще. Недодялана и силно зависима от манипулиращите пазара на автомобили корпоративни лакеи. Не пушат, ама в крайна сметка тока за тях не се произвежда от еко технологии. И т.н. и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай