21 Август, 2017 17:07 2 346 2

„Дизелгейт” притиска германската икономика

  • дизелгейт-
  • икономика-
  • германия
„Дизелгейт” притиска германската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Разрастващият се скандал с манипулираните емисии вредни газове на автомобилите, произведени от германски компании, може да даде негативен отзвук върху цялата икономика на ФРГ, предупреждават в ежемесечния си доклад от Министерството на финансите на страната. Там се посочва, че въпреки за момента да не може да се направи количествена оценка на негативните последствия, то те не трябва да бъдат игнорирани за в бъдеще.

В ежемесечния си доклад министерството е добавило „Дизелгейт” в списъка с икономически заплахи, които включват в себе си потенциални негативни последствия от преговорите между ЕС и Великобритания, както и протекционистичната политика на Доналд Тръмп по отношение на търговията.

„Остават рисковете свързани с Brexit и формата, под която ще се води търговската политика със САЩ. Освен това, т.нар. „Дизелгейт” следва да се класифицира като нов риск, макар влиянието му да не може да бъде оценено към момента”, пише още в доклада.

През последните месеци икономиката на Германия бележи устойчив ръст, но „Дизелгейт” идва в един сложен момент от гл.т. на политическата обстановка в страната, като се има предвид, че германския канцлер Ангела Меркел възнамерява да остане четвърти мандат след изборите на 24 септември.

Третото тримесечие на годината също ще бъде икономически добро за Германия, прогнозират от Министерство на финансите. Автомобилната промишленост е най-големия сектор от икономиката, чийто експорт е най-голям и дава работа на 800 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 5 Отговор
    германия дори и да спре тотално производството на автомобили,САМО ОТ ПРОИЗВОДСТВО НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ТЪРКАЛЯЩИТЕ СЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ НЕЙНИ МПС-ТА МОЖЕ ДА ИЗКАРА ПО ИНЕРЦИЯ ПОНЕ 10 ГОДИНИ.
  • 2 Луд с кирка

    3 1 Отговор
    Дизелгейт е най новото за сега великогейско изобретение. Ще остане в историята, а дизелови мотори ще се произвеждат докато има петрол. Електромобилите е грешна концепция и тя няма бъдеще. Недодялана и силно зависима от манипулиращите пазара на автомобили корпоративни лакеи. Не пушат, ама в крайна сметка тока за тях не се произвежда от еко технологии. И т.н. и т.н.