2 529 5

Първата държава със собствена виртуална валута

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Естония е на път да се превърне в първата държава в света със собствена криптовалута. Новината дойде от блога на Kacпъp Kocюc, ръководител на програмата на ecтoнcĸoтo пpaвитeлcтвo е-Rеѕіdеnсу. Благодарение на нея всеки може да стане „дигитален” гражданин на страната. В резултат на това получава дигитален паспорт, с който може да реализира бизнес в Естония.

Еѕtсоіnѕ ще е името на виртуалната валута. Благодарение на нея ще бъде възможно реализирането на фонд за дигитални инвестиции на базата на първично предлагане на монети Іnіtіаl Соіn Оffеrіng (ІСО), идентично нa пъpвичнoтo пyбличнo пpeдлaгaнe нa aĸции (ІРО). С парите събрани от това предлагане ще се финансират публични и частни фирми.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Именно
  Отговор
  1 11:08  24.08.17
  Браво на пичовете! От доста време разправям на приятели и колеги, че натам е бъдещето (и особено за малки страни като нашите е по-добре по-рано да се направи) и ето първата държава достатъчно далновидна и организирана, за да го направи наистина.

  Коментиран от #3

 • шерпа
  Отговор
  2 12:36  24.08.17
  А какво мисли за това г- жа РУЖА...... и неините уан койновци?
 • именно я
  Отговор
  3 21:13  24.08.17

  До коментар #1 от "Именно":

  На нашите дупедавци няма да им позволи Бат Брюксел.Лош е МАТРЯЛА и по върховете.
 • ТЯ И ДЪРЖАВАТА ВИРТУАЛНА
  Отговор
  4 11:15  30.08.17
  ЕСТОНИЯ ТЯ И ДЪРЖАВАТА ВИРТУЛНА ! ОБЕЗЛЮДЯВА СЕ ПО- БЪРЗО И ОТ БЪЛГАРИЯ !
 • ТЯ И ДЪРЖАВАТА ВИРТУАЛНА
  Отговор
  5 11:16  30.08.17
  ЕСТОНИЯ ТЯ И ДЪРЖАВАТА ВИРТУЛНА ! ОБЕЗЛЮДЯВА СЕ ПО- БЪРЗО И ОТ БЪЛГАРИЯ ! КАТО НЯМА С КАКВО ДА СЕ ПОХВАЛЯТ ТРЯБВА ДА ИЗМИСЛЯТ НЕЩО ВИРТУАЛНО !

Напиши коментар:


Публикувай