2 973 1

Турци купиха голям германски туроператор

Милена Богданова

OTI Holding – турска компания със седалище в Истанбул, купи един от големите германски туроператори – Ferien Touristik. Това е част от стратегията на OTI да навлезе по-осезаемо на туристическия пазар във ФРГ. Покупката е станала чрез дъщерна компания с адрес Малта.

За изминалата година германската компания е увеличила оборота си с 10%, до 65 млн. EUR. Загубите на Ferien Touristik за последните години обаче възлизат на 5 млн. EUR. „Получихме увеличение на капитала и също достъп до голям, допълнителен доставчик на хотелски услуги", каза Хайнц Бауермейстър, изпълнителният директор на Ferien Touristik.

OTI Holding е създадена през 1992 г. Основната й дейност е осъществяването на входящ туризъм в южната ни съседка. Тя е собственик и на туристическата агенция „Одеон” и също така разполага със собствена авиокомпания. Най-големите й представителства са в Русия, Полша и Украйна.

Навлизането на OTI Holding в Германия е част от борбата на холдинга с конкурента Anex Tour. Последният започна собствен туристически бизнес във ФРГ.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гтг
    Отговор
    1 11:51  28.08.17
    Проблема не им в тур оператприте а в Ердоганчо феса.

Напиши коментар:


Публикувай