2 147 7

„Газпром” построи 220 км. от „Турски поток”

Милена Богданова

„Газпром” е построил 220 км. от подводната част на „Турски поток” съобщи ръководителят на компанията Алексей Милер. Изграждането на съоръжението по южноевропейското направление върви с бързи темпове, съобщи той, цитиран от агенция ТАСС. На сухопътната част от страна на Русия е приключило пробиването на микротунела и тръбите вече са положени.

Морската част от изграждането на „Турски поток” започна на 7 май т.г. като началото беше поставено на руското крайбрежие на Черно море. Проектът замени „Южен поток”, който трябваше да мине през България и да продължи към Сърбия. Сега се предвижда строителството на газопровода да мине през Турция към Гърция. Дължината на тръбите, които трябва да бъдат положени в морската част е 910 км. Сухопътната част на турска територия ще е 180 км.

Първата тръба ще бъде предназначена за доставка на газ за турския пазар, а втората – за газоснабдяване на южна и югоизточна Европа. Мощността на всяка от тръбите е 15.75 млрд. куб. м. газ на година. 41.91 млрд. рубли е инвестицията, която „Газпром” ще направи тази година за „Турски поток”.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 21:05  31.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лупи
  Отговор
  2 21:30  31.08.17
  Ей тез гърци пак се уредиха, техния Европейски съюз не им забранява руски проект през тяхната територия за разлика от нашия ЕС дето ни забрани изрично.
 • Шляхтиц
  Отговор
  3 09:49  01.09.17
  По стара традиция българските управници винаги включват България към губещата страна.
 • Гост
  Отговор
  4 11:13  01.09.17
  не бе, ние сега ще вземем от гърция и ще имаме 2-ма посредника в повече, че да има къде да "берем" комисионни.
 • ВЖИ
  Отговор
  5 22:39  01.09.17
  Победена държава. Докато не се освободим отново така ще бъде...,сега "свободните" ще започнат да слагат минуси.:)
 • Украйна гъбка с шапчица гъбка без шапчиц
  Отговор
  6 13:52  02.09.17
  Това не може да е истина , това е нагла инсинуация, дори и втората тръба не е започнала , а казват че е вече на 30 км навътре в морето. Според мнението на форумните специалисти Филипов,Добрев,Трайков, Костов, Деси,Коня,Кирчо, тука се клеха, Русия няма газ, няма пари, фалира, блъф , невъзможно през Черно Море, нямат технология, европейска солидарност, диверсификация, огромни находища , и сега ако може ,за нас едно хъбче.
 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  7 19:28  02.09.17
  Къде сте кравари??? За кога да чакаме ФАЛИТА НА РУСИЯ??? И малко дете ще се сети че държава която наби 50 милиарда долара за олимпийските игри в Сочи скоро нема да фалира брат ХАХАХАХА! За справка това е най-скъпата Олимиада в света за всички времена! Китайската струваше 40 милиарда, а американската в Атланта 1,8 милиарда!

Напиши коментар:


Публикувай