Last news in Fakti

4 Септември, 2017 10:44 2 684 6

Владимир Каролев: С реформи ще настигнем германците по заплати

  • ангел джамбазки-
  • заплати-
  • ес

Редица западноевропейски държави имат тежки протекционистки вътрешни закони, които пречат на източните предприемачи да работят добре

Владимир Каролев: С реформи ще настигнем германците по заплати - 1

Драстична е разликата между цената на труда у нас и в другите развити страни. Минимално един германец получава над шест пъти повече от един българин. Евродепутати са се амбицирали да променят това и събират подписи, които да внесат в евроинституциите. Може ли една подписка да изравни заплащането в Европа и ще получаваме ли колкото германците, само защото ЕС ще нареди това коментираха в „Здравей, България” евродепутатът Ангел Джамбазки и икономистът Владимир Каролев. „Става дума за европейска гражданска инициатива. Такава процедура е провеждана само веднъж досега и е било допитване, свързано с качеството на водата. Целта на това начинание е да се съберат достатъчно брой подписи, които биха удостоверили желанието на тези хора въпросът да бъде поставен пред Европейската комисия”, поясни Джамбазки.

Редица западноевропейски държави имат тежки протекционистки вътрешни закони, които пречат на източните предприемачи да работят добре”, поясни евродепутатът, давайки за пример страни като Германия, Франция, Австрия, Италия и Белгия. „Например, българските превозвачи могат да си позволят стандарт на своите служители в размер на 1500-2500 евро. Това очевидно дразни техните западни конкуренти и се опитват да откраднат бизнеса и да го преместят в Западна Европа. Именно затова искаме да спрем тази практика, защото логиката на ЕС е единен пазар”, каза Ангел Джамбазки.

„Съгласен съм с тази подписка, но е безспорен факт, че не е възможно с административно решение на който и да е парламент да забогатее дадена нация”, на мнение е Владимир Каролев. „България винаги е била най-бедната държава в ЕС. До 2008 г. страната ни доста бързо настигаше средното равнище на Съюза. След това обаче този темп се забавя, защото липсват реформи”, на мнение е икономистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОтличникаОтПсиходиспансера

    7 1 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува ......
  • 2 Економистт

    2 2 Отговор
    Реформи , реформи и само реформи във всяка област.
  • 3 Пенчо

    9 1 Отговор
    И така вече 26-7 години........
  • 4 Да го кажем направо

    5 2 Отговор
    Тоя палячо му се ще да се изкара голям разбирач--ЕконоМистА....и тоя като царя-знае рецептата със името"ще ви оправя"..
  • 5 Каролев Смешник

    1 1 Отговор
    Махнете го тоя Смешник Каролев !! Тоя се изтърка сменете го с друг палячо !!
  • 6 Каролев е Палячо

    1 1 Отговор
    Каролев е Палячо !!! Скъпо платен некъдърник !! Тоя ли ще дава акъл !! Сменете го с друг Смешник вече !!!