15 Септември, 2017 15:11 1 873 0

Повишен интерес към „Наслука – лов, риболов, спорт“ още през първия ден

  • иец-
  • изложение-
  • лов-
  • риболов

Форумът ще продължи в Интер Експо Център – София до 17 септември

Повишен интерес към „Наслука – лов, риболов, спорт“ още през първия ден - 1

Международното изложение „Наслука – лов, риболов, спорт“ отбеляза повишен посетителски интерес още през деня на откриването си – 14 септември. Форумът ще продължи в Интер Експо Център – София до 17 септември. Той бе открит от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В церемонията участие взеха и управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, инж. Васил Василев, председател на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и Асен Пиперков, председател на Управителния съвет на Български ловно-рибарски съюз.

„Трябва да помним, че като ловци и риболовци освен, че упражняваме любимото си занимание, се грижим за природата и опазването на дивеча и разнообразието на видовете“, каза Красимир Каракачанов. Той напомни, че България е запазила уникални видове дивеч и обществото трябва да се гордее с това.

„През тази година общо 13 нови фирми участват в изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“ за първи път, а други 7 се завърнаха“, каза в приветственото си слово управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. За поредна година форумът отбелязва положителни тенденции в развитието си. През тази година над 15% е ръстът при заетите площи спрямо последното издание през 2016г.

На изложението, което се организира от Интер Експо Център ЕООД и „Лов и риболов“ ООД, се представят най-новите продукти на световни производители на стоки за лов, риболов, спорт и туризъм. Форумът е привлекателен за интересуващите се от лов и риболов и търсещите оригинални идеи за свободното време и хобито си. Посетителите могат да договорят изгодни цени за риболовни стоки, оръжие, боеприпаси и всичко, което им е необходимо.

Богата съпътстваща програма

През петъчния и съботния ден презентаторите в съпътстващата програма ще засегнат широко темата за бракониерството. На 15 септември от 11.00 часа Калина Бояджиева от WWF България ще ни запознае с опазването на есетрите и борбата с бракониерството, а от 13.00 Мир Богоев и Мария Ангелова ще поставят въпросите за любителския риболов, Закона за рибарство и аквакултури и Наредби N:22 и N:37 на МЗХ.

В събота от 13.00 часа Марио Антонов от Централната рибно-опазваща организация ще изнесе презентацията „Заедно в борбата с бракониерството“, а от 14.00 часа Валентин Данаилов, представител на „Не на бракониерството“ ще ни направи съпричастни с въпросите за опазването на богатството в язовирите.

Неделя 17 септември ще остане запазена територия за темите, засягащи реките. В 11.00 часа Борислав Пауновски от рафтинг клуб „Рефлип“ ще представи „Опасни и безопасни места в реките“, а от 12.00 Валери Спасов ще ни запознае с мерки и предложения за опазване на река Огоста. На дневен ред, в 13.00 часа, Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“ ще постави въпроса за спасяване на реките.

Международна киноложка изложба – на 16 септември

Домашните любимци ще бъдат сред акцентите на програмата, защото за поредна година в рамките на изложението, на 16 септември – събота, ще се проведе Международна киноложка изложба, в която участниците от България и чужбина ще се включат със своите кучета.

От 14 до 16 септември вратите на „Наслука - лов, риболов, спорт“ ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА