Last news in Fakti

18 Септември, 2017 23:37 1 762 3

Голяма финландска компания търси български плодове и зеленчуци

  • apetit-
  • финландия-
  • плодове-
  • зеленчуци

Финландската компания „Apetit“ се интересува от внос на български плодове, зеленчуци, зърнени храни и рапица. Това се посочва в писмо на посолството на България в Финландия до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Партньорството има за цел развитие на двустранните отношения, както задълбочаване на сътрудничеството.

Компанията „Apetit“ е водеща във Финландия в търговията за замразени плодове, зеленчуци и готови ястия. Традициите на фирмата в производството на храни, на основата на зеленчуци, са от 50-те години на XX век. Компанията работи основно с месна продукция, но извън сезона внася продукция от чужбина предимно от Южна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    6 1 Отговор
    Е сега можем да им пратиме малко компоти и кьополу щото картофите и морковите ще ги вадиме около Коледа. Ще трябва да се задоволят само с тикви и зеле ако искат нещо прясно.

    Коментиран от #3

  • 2 Българин

    10 0 Отговор
    Господине автор на статията, в българския език пред думи започващи с буквата Ф или В се използва не в, а във.
  • 3 Интересно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    Защо около Коледа чак?...