19 Септември, 2017 12:54 1 467 1

ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП?

  • чез-
  • продажба-
  • ерп-
  • ток

Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи Западна България, както и на ТЕЦ Варна

ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП? - 1

По непотвърдена информация, процедурата за продажбата на активите на чешката компания ЧЕЗ в България е спряна, обяви енергийният министър Теменужка Петкова.

Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи Западна България, както и на ТЕЦ Варна. Тъй като този бизнес е свързан не само с енергийната, но и с националната сигурност, страната ни ще подходи много внимателно към евентуалната продажба, посочи Теменужка Петкова, цитирана от БНР.

По думите й тази сделка, която Чехия провежда като сделка по продажба на активите си в България, е изцяло в рамките и компетентностите на чешката държава.

Това, което аз знам, че тази процедура е спряна - дали временно, дали постоянно, но независимо от това какво ще реши чешката държава по отношение на продажбите на тези свои активи в България, този, който бъде определен за купувач, ако се стигне до финализиране на тази сделка, той ще трябва да бъде проверен съответно от нашия регулатор, за да се провери дали тази компания има потенциала да извършва тази толкова отговорна работа, допълни министърът.

В понеделник излезе информация, че ТЕЦ "Бобовдол" и нейни италиански партньори са предложили най-високата оферта за бизнеса на ЧЕЗ в България. ТЕЦ-ът се свързва с Христо Ковачки.

От БСП и КНСБ пък обявиха, че е по-добре държавата да откупи ЧЕЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАй ХЮ

    2 0 Отговор
    Абе това да не ви е процедура за изтребители,

    днес искаме утре не искаме.

    Има нещо гнило в.............. ЕРП