544 2

Природният газ поевтинява

Светослава Ингилизова

Природният газ окончателно поевтинява със 7,29%. Това реши КЕВР на закрито заседание. Новата цена влиза в сила от 1 октомври. Това означава, че ще се плащат 27 лв. по-малко за 1000 куб. м.

Парното и топлата вода обаче няма да поевтиняват поне до началото на 2018 г. При битовите потребители на синьо гориво цената ще падне с 5%.

„Цената на суровия петрол се повиши през последните 20 дни и в момента е в порядъка на 57 долара за барел. Това е значително повече от цената от около 50 долара, каквато беше преди няколко месеца. Това е свързано с природните катаклизми, които доведоха до проблеми в Мексиканския залив. Има напрежение и около проведения референдум в северната част на Ирак и заплахата, че ще се спре износа на иракски газ и петрол. Не мога да се ангажирам с категорична прогноза, но се надявам че ще има балансирано движение на цените, а не сериозно повишение. За момента няма основание българските потребители на топлинна енергия да се плашат, че ще трябва да плащат повече“, коментира Иванов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шаран БГ
  Отговор
  1 09:01  01.10.17
  Цената на природния газ ако ще и да падне на нула, българските потребители на топлинна енергия ПАК ЩЕ ПЛАЩАТ по-вече !!! Така е заложено в генетиката на българския капитализъм !!!!
 • иБан Ибанов
  Отговор
  2 12:41  01.10.17
  Чудя се как така не са се изредили сур бюлюк ГРОБопоклонници да правят евала на боко тиквата, че е свалил цената на газта. И дори се очудвам как самата тиква не се бие в гърдите че ТОЙ НИ Е СВАЛИЛ ЦЕНАТА НА ГАЗТА, ДЕТО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НИ Я ВДИГНА!!! Та иначе защо КЕВР умишлено се забави с вдигането на цените повече от 6 месеца!

Напиши коментар:


Публикувай