1 174 2

Над 6500 тона тютюн от тазгодишната реколта у нас

Сериозен интерес към ориенталския тютюн проявяват 3 търговски оператора

Снимка: Национална асоциация на тютюнопроизводителите
Снимка: Национална асоциация на тютюнопроизводителите
Константин Карагьозов

Близо 6 500 т тютюн, реколта 2017, е прибран от ориенталската сортова група „Басми“ в България. Очаква се суровината да бъде изкупена до края на януари 2018 г.

Над 11 000 тютюнопроизводители, отглеждащи ориенталската сортова група „Басми“ са прибрали близо 6 500 тютюн от реколта 2017. В България площите със сортовете „Крумовград“, „Катерини“, „Гръцка басма“ и „Източен Балкан“ възлизат на 5 427 хектара. Към средата на октомври предстои да стартира изкупна кампания на ароматната тютюнева суровина, с очакване тя да приключи напълно до края на месец януари 2018 г.

Сериозен интерес към ориенталския тютюн проявяват 3 търговски оператора с разрешително за изкупуване от Министерството на земеделието, храните и горите, с които земеделските стопани имат предварително сключени договори за производство и реализация на тютюна от настоящата стопанска година.

След края на изкупуването, следва договориране между страните за следващата реколта 2018. Процесът трябва да приключи до края на месец март, за да се спази срокът за вписване в регистър на тютюнопроизводители.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бивш тютюнопушач
  Отговор
  1 08:08  04.10.17
  Какво ми се хвалите с производство на тютюн?! После ще ми говорите за болести причинени от тютюнопушенето. Нека тези селскостопански работници произвеждат, примерно памук! Засрамете се с тази хвалба! Днес младежите пушат тютун, утре марихуана и след време станали наркомани. СРАМ!!!
 • Мари
  Отговор
  2 12:22  04.10.17
  Признавам че пуша , но не се хвалете , защото тъпчете нашите цигари с боклука, а хубавия тютюн къде отива? -питам Аз....Всичките марки които се продават в БГ, тютюнът е един ....а ценичките растат! Искате да стигните Европейският стандарт с 200 лв..пенсии!!! -

Напиши коментар:


Публикувай