1 317 4

Европейската икономика е на върха си

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

През септември тази година производителността в Европа е на най-високите си нива от началото на 2011 г. Прогнозата на анализатори от консултантската компания Маrkіt сочат, че тенденцията на ръст ще продължи и през октомври.

„Бумът в производствения сектор в eвpoзoнaтa се увеличава с все по-бързи темпове. Bъзcтaнoвявaнeтo на пазара е пo-шиpoĸooбxвaтнo, а ръстът в тъpceнeто в peгиoнa cтимyлиpa pacтeжa във вcичĸи ceĸтopи", ĸaзa главният икономист на Маrkіt Kpиc Уилямcън.

Безработицата също намалява, тъй като повечето поръчки принуждават производителите да назначават повече работници.

Друг показател, благоприятстват ръста в печалбите, е ниският процент на увеличение на инфлацията в страните от Европейския Съюз, сочат данните на Eurostat.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • България
  Отговор
  1 10:01  03.10.17
  Не и при нас
 • Хасан
  Отговор
  2 10:08  03.10.17
  Европейската икономика или немската???

  Коментиран от #3

 • Коко
  Отговор
  3 10:40  03.10.17

  До коментар #2 от "Хасан":

  Разбира се, че джермани економи е описана, тук въпроса ти е много на място.... Нали Джермани и Брюссел управляват реално, няма как да не се получи дисбаланс, между различните страни. ЕС е глобалистичен проект, подобен на Римската, Вавилонската, Османската, Хитлеристката, Джихадистката ИД и други подобни. Това е меко казано нехармонична система, където малка група обособени елити диктуват интересите си над тълпите. Няма как да обясниш на продажните ни политици, че за да има силна българска икономика, трябва ние да произвеждаме и продаваме, а не да ни внасят чуждите стоки и да смазват местното производство. Е, германците са във възход, но нашите фирми и активи ги изкупиха и китайци и местни мафииоти и други "инвеститори". Костов и мафия си напълниха гушките, "сините, червените и останалите бои" ни подариха под диктата на външни корпоративни апетити, а сега се бият в гърдите за "европейски бъдеще". Може ли да има добро бъдеще роба и евтиния слуга, в каквито ни превърнаха тия продажни алчни плазмодии на постовете? Никакво, освен слугинаж... Европейската икономика е с различни темпове на ръст, падеж и реално не може да се обобщи за всеки регион по еднакъв показател.
 • Гого
  Отговор
  4 18:41  03.10.17
  Това не важи за банановата република наречена България!

Напиши коментар:


Публикувай