1 023 0

Интерес към България от полски компании

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Полският бизнес проявява огромен интерес към България. Това стана ясно по време на полско-българския бизнес форум във Варшава. На него присъстват над 170 представители на полски и 55 български компании. „Търсим потенциални партньори за фирмите от двете страни”, заяви при откриването на форума изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева. Според нея палитрата от сфери на дейност на полски фирми, които са заинтересовани от България, е голяма.

Страната ни изнася за Полша мебели, фармацевтични продукти, хранителни стоки, биозеленчуци и плодове, консерви, електроника, парфюмерийни и козметични продукти. Българските компании проявяват интерес към увеличаване на износа на вина и вермути, мото и електрокари, медикаменти, замразени плодове и зеленчуци, билки, бяло саламурено сирене. Всички тези стоки имат потенциал за реализиране на огромния полски пазар.

Интерес за полските фирми са възможностите за нови енергийни проекти в България. Двете страни имат многогодишни връзки и сътрудничество в сферата на енергетиката. Полските фирми имат какво да предложат в сферата на модернизацията на конвенционалната енергетика. Сред тях има и такива, които предлагат решения в сферата на възобновяемите енергийни източници или енергийната ефективност. Голяма част от тези компании са заинтересовани и от реализация на проекти, свързани с производство на енергия от отпадъци.Напиши коментар:


Публикувай