Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 06:21 1 917 9

Пълен туристически синхрон между България и Русия

  • туризъм-
  • програма-
  • българия-
  • русия
Пълен туристически синхрон между България и Русия - 1

Пътна карта ще спомогне за синхронизирането на основните туристически събития в България и Русия. „Стиковаме програмите си, за да може туроператорите и туристите от едната държава да са наясно с планираните туристически събития на другата и за тях да се насочат туристи”, казаха заместник-министърът на туризма Милко Теофилов и Олга Ярилова - директор на департамента по туризъм и регионална политика в Министерството на културата на Русия. Договореността стана по време на форума „Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България“, който се провежда в курорта „Св. Константин и Елена”.

„С удоволствие дори ще разместим нашия календар, така че той да съвпада с българския. За да може всички от туристическия бизнес в Русия да са информирани за възможностите на туризма в България, ще ползваме туристическите си информационни центрове”, каза Ярилова.

Руската федерация има програма за обмен на студенти и практики и това е един от начините за справяне с недостига на кадри през активния летен сезон в България. За студентите е отлична възможност да практикуват в български курорти, а бизнесът в България ще получи обучени кадри с руски език. „Може да направим предложение за обмен на кадри на България. Има руски университети, които с удоволствие ще изпратят своите най-добри възпитаници в страната”, каза Ярилова.

На форума край Варна бяха представени поклоннически и културно-исторически маршрути на Русия и на България с участие на представители на Българската православна църква. Религиозният туризъм е начин интересът на руснаците към българското море и ски да се разшири с турове през цялата година, бе едно от посланията на форума. На срещата в „Св. Константин и Елена“ е подписано Споразумение между Българската асоциация на туристическите агенции и Съюза на туриндустрията на Русия, както и Споразумение за сътрудничество между Държавното автономно учреждение на Тюменска област и Бургаската регионална туристическа асоциация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    10 26 Отговор
    За какво са ни тия ушанки бе-ние и без тяхните пари сме си добре.
  • 2 Реалист

    17 7 Отговор
    Винаги трябва да сме в добри отношения с Русия и братския руски народ !
  • 3 смотан путин

    4 9 Отговор
    За руснаците -двойни цени!!!
  • 4 ТИКВОЧА

    5 5 Отговор
    БЕЗ РУСИЯ СЕГА ЩЕХТЕ ДА НОСИТЕ ФЕСОВЕ И НЯМАШЕ ДА СИ КИРО А НАЙ ВЕРОЯТНО КИРОГЛУ И ОБРЯ ЗЯН ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ . ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ОТВОРЕН ЗАЩАТО И ДО ВАРТА НЕ СИ ХОДИЛ.

    Коментиран от #5

  • 5 Васил Левски

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТИКВОЧА":

    "който ни освободи ,той ще ни пороби"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 юрист

    2 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Ние, българите, отлично знаем, че НИТО ЕДИН руски гражданин не може да работи като ИТ консултант..“ да се чете “...Публикувано във факти.бг: Ние, българите, отлично знаем, че НИТО ЕДИН руски гражданин не може да работи като ИТ консултант ИЗВЪН РУСИЯ...“

    Коментиран от #8

  • 8 ЧЕСТНО

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    КЪТ НЕ ТИЙ ПРИЯТНА ТЕМАТА '' РУСИЯ '' ЩО Я ЧЕТЕШ Е НАТРАПВАШ НА ДРУГИТЕ ФОБИЯТА СИ.
  • 9 Русчуклия

    0 0 Отговор
    Дори когато става въпрос за туристи изригваме с гнусотии! Абе хора, защо не помислим върху това как да привлечем поне %10 от руските туристи, които отиват в Турция вместо България?!!!!