1 302 9

Пълен туристически синхрон между България и Русия

Милена Богданова

Пътна карта ще спомогне за синхронизирането на основните туристически събития в България и Русия. „Стиковаме програмите си, за да може туроператорите и туристите от едната държава да са наясно с планираните туристически събития на другата и за тях да се насочат туристи”, казаха заместник-министърът на туризма Милко Теофилов и Олга Ярилова - директор на департамента по туризъм и регионална политика в Министерството на културата на Русия. Договореността стана по време на форума „Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България“, който се провежда в курорта „Св. Константин и Елена”.

„С удоволствие дори ще разместим нашия календар, така че той да съвпада с българския. За да може всички от туристическия бизнес в Русия да са информирани за възможностите на туризма в България, ще ползваме туристическите си информационни центрове”, каза Ярилова.

Руската федерация има програма за обмен на студенти и практики и това е един от начините за справяне с недостига на кадри през активния летен сезон в България. За студентите е отлична възможност да практикуват в български курорти, а бизнесът в България ще получи обучени кадри с руски език. „Може да направим предложение за обмен на кадри на България. Има руски университети, които с удоволствие ще изпратят своите най-добри възпитаници в страната”, каза Ярилова.

На форума край Варна бяха представени поклоннически и културно-исторически маршрути на Русия и на България с участие на представители на Българската православна църква. Религиозният туризъм е начин интересът на руснаците към българското море и ски да се разшири с турове през цялата година, бе едно от посланията на форума. На срещата в „Св. Константин и Елена“ е подписано Споразумение между Българската асоциация на туристическите агенции и Съюза на туриндустрията на Русия, както и Споразумение за сътрудничество между Държавното автономно учреждение на Тюменска област и Бургаската регионална туристическа асоциация.Още по темата

 • Революция с изкуствения интелект

  Революция с изкуствения интелект

  Системата за автоматизирано машинно обучение на Google наскоро е разработила кодове, които са по-ефективни от кодовете, изградили самата система, ...
  20.10.2017
  1 641
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 06:36  07.10.17
  За какво са ни тия ушанки бе-ние и без тяхните пари сме си добре.
 • Реалист
  Отговор
  2 19:04  07.10.17
  Винаги трябва да сме в добри отношения с Русия и братския руски народ !
 • смотан путин
  Отговор
  3 17:40  08.10.17
  За руснаците -двойни цени!!!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  4 23:10  08.10.17
  БЕЗ РУСИЯ СЕГА ЩЕХТЕ ДА НОСИТЕ ФЕСОВЕ И НЯМАШЕ ДА СИ КИРО А НАЙ ВЕРОЯТНО КИРОГЛУ И ОБРЯ ЗЯН ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ . ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ОТВОРЕН ЗАЩАТО И ДО ВАРТА НЕ СИ ХОДИЛ.

  Коментиран от #5


 • Васил Левски
  Отговор
  5 09:15  09.10.17

  До коментар #4 от "ТИКВОЧА":

  "който ни освободи ,той ще ни пороби"
 • 6 16:37  09.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  7 16:39  09.10.17
  “...Публикувано във факти.бг: Ние, българите, отлично знаем, че НИТО ЕДИН руски гражданин не може да работи като ИТ консултант..“ да се чете “...Публикувано във факти.бг: Ние, българите, отлично знаем, че НИТО ЕДИН руски гражданин не може да работи като ИТ консултант ИЗВЪН РУСИЯ...“

  Коментиран от #8

 • ЧЕСТНО
  Отговор
  8 17:58  09.10.17

  До коментар #7 от "юрист":

  КЪТ НЕ ТИЙ ПРИЯТНА ТЕМАТА '' РУСИЯ '' ЩО Я ЧЕТЕШ Е НАТРАПВАШ НА ДРУГИТЕ ФОБИЯТА СИ.
 • Русчуклия
  Отговор
  9 12:30  11.10.17
  Дори когато става въпрос за туристи изригваме с гнусотии! Абе хора, защо не помислим върху това как да привлечем поне %10 от руските туристи, които отиват в Турция вместо България?!!!!

Напиши коментар:


Публикувай