2 788 1

Продават гражданство срещу биткойн

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Островната тихоокеанска държава Вануату, която се състои от близо 80 острова, започва да продава гражданство срещу виртуалната валута биткойн. Така например, срещу 280 000 USD четиричленно семейство може да получи паспорт в четвъртото най-щастливо място на планетата според лондонските изследователи от New Economics Foundation.

През текущата седмица стремглавото поскъпване на виртуалната валута отново я накара да попадне в новинарските емисии. За момент се достигна до цена от 5850 USD за 1 биткойн, но след това настъпи корекция до около 5600 USD за 1 биткойн.

Това не е първата държава, която предлага гражданство срещу виртуална валута. Тук влизат още Антигуа, Гренада и Малта. Вануату обаче е първата държава, която продава гражданство именно срещу биткойн.

Притежаването на такъв паспорт дава редица предимства. Държавата се нарежда на 34-то място в класацията на най-влиятелните паспорти в света, като дава право на безвизово пътуване до 116 държави. Във Вануату също така няма корпоративни и наследствени данъци. Любопитно е да се отбележи, че в ресторантите и кафенетата не е традиция да се оставят бакшиши.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шалом
    Отговор
    1 23:05  16.10.17
    Конспиративен вид на валута,(отново произведение на ЕВРЕИТЕ)чиято цел е тоталното подчинение на хората в световен мащаб. Пари в банка и в дебитна сметка-НИКОГА ! В противен случай сте ОБРЕЧЕНИ !

Напиши коментар:


Публикувай