24 Октомври, 2017 09:21 3 849 5

Автомобилен гигант си иска парите отпреди 43 години от Северна Корея

  • volvo-
  • дълг-
  • северна корея
Автомобилен гигант си иска парите отпреди 43 години от Северна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 330 млн. USD иска Volvo от Северна Корея. Причината е, че преди 43 години автомобилният гигант е доставил няколко хиляди автомобила от марката, както и консумативи на азиатската държава. Поради една или друга причина парите обаче и до ден днешен не са преведени.

Първоначално Северна Корея е дължала 73 млн. USD, но с лихвата, която трябва да се плати за изминалите над четири десетилетия, сумата набъбва 4.5 пъти.

Швеция, и в частност Volvo, не е единствената държава, на която Северна Корея дължи пари. През 2014 г. Русия отписа задължения към КНДР по предоставени от бившия СССР заеми на обща сума 10 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Чен Ун

    23 5 Отговор
    Кръв повръщам - пари не връщам !

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    10 14 Отговор
    Да го дуфат волво....

    Коментиран от #3

  • 3 ВМОРО

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    "Volvo cars" са 100% собственост на китайската компания "Geely" (Zhejiang Geely Holding Group Co.). Разногласия в комунистическия лагер ли виждам? Надали Северна Корея ще тръгне да рипа срещу могъщия Китай.
  • 4 ВМОРО

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ким Чен Ун":

    Стой мирен. Ще си платите.
  • 5 onq s konq

    12 1 Отговор
    За да си искат резултатно парите от СК,"Волво" първо трябва да се сдобият с ядрено оръжие за да говорят с корейците като равен с равен.Иначе не става!