5 004 4

Чистка прибира 800 млрд. USD

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Чистката сред кралския елит на Саудитска арабия може да доведе до конфискация на пари и друг вид активи на обща стойност 800 млрд. USD. До момента над 60 души са арестувани. Сред тях има членове на кралското семейство, големи бизнесмени, бивши министри и длъжностни лица.

Централната банка на страната замрази сметки на лица, които „представляват интерес”. Това е направено в резултат на искане на главния прокурор на страната, тъй като срещу въпросните лица ще бъдат заведени съдебни дела.

Медии окачествяват чистката като най-голямата в съвременната история на страната. Начело на нея е пpинц Moxaмeд бин Caлмaн, който се опитва да вземе властта в свои ръце. Според него това е начинът да се справи с корупцията на най-високо ниво. Бин Caлмaн смята, че предприетите мерки ще спомогнат и за попълване на държавната хазна, тъй като паричните средства, които са набрани чрез корупционни схеми, ще бъдат одържавени. Те възлизат на 800 млрд. USD. Каква сума ще бъде събрана, като се има предвид, че повечето от средствата са зад граница, е трудно да се каже.Още по темата

 • Саудитски банки замразиха 1200 сметки

  Саудитски банки замразиха 1200 сметки

  Саудитски банки масово замразиха сметки на физически лица и предприятия в кралството като част от кампанията за борба с корупцията. Замразени са над ...
  7.11.2017
  1 091
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 13:30  08.11.17
  Кога и тук ще стане така???? Боко и политически я антураж заключени.

  Коментиран от #3

 • долен фес
  Отговор
  2 21:55  08.11.17
  Вижте му само мазната физиономия на гаджала, всичко е за да може той да има абсолютна власт
 • ББ5
  Отговор
  3 07:25  09.11.17

  До коментар #1 от "бббббб":

  А кой ще ви чисти л..ната и повърнята после ?

  Коментиран от #4

 • Различен
  Отговор
  4 10:24  09.11.17

  До коментар #3 от "ББ5":

  Те лай@@та и пов@@@анията са на Боко и компания, а не наши! И са от преяждане и зарази, наречени корупция и продажност, сплетени с долен егоизъм и нарцисизъм, комбинирани на н-та степен с простотия и дебилизъм!

Напиши коментар:


Публикувай