Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 12:45 8 588 7

Може да правите собствен бизнес в чужбина

  • бизнес-
  • работа-
  • транспорт
Може да правите собствен бизнес в чужбина - 1

Възможността за собствен бизнес в чужбина звучи някак си авантюристично. Някои браншове обаче се развиват доста бързо и успешно. Това налага и прилагането на по-гъвкави подходи, за да бъде бизнесът още по-успешен. Пример може да се даде с транспортния бранш.

През последните две години се наблюдава дефицит в търсенето на шофьори на ТИР-ове. Това кара част от компаниите да търсят алтернативни варианти за набиране на персонал. Един от тях е предлагане на шофьора да стартира собствен бизнес. „Това става като даваме на служителя камион под наем срещу добра такса, карти за гориво и товарите. Целта им е да работят така, че в рамките на месеца да реализират максимално много километри. Месечно могат да печелят и над 2500 EUR”, обяснява за Факти.бг Георги Михов, управител на транспортна фирма „Сан Хосе Лопез”, която предлага услугата.

Разбира се има и рискове. Единият е, че ако нещо се случи, наемът върви и трябва да се плати. „Другият е, че ако шофьорът иска да излезе в отпуск за един месец, той трябва пак да намери кой да го замести, защото в противен случай ще е на загуба, тъй като ще трябва да плати наем, а няма да е спечелил пари от курсове през въпросния месец. Съществува опция шофьорът сам да си намери заместник”, допълва Михов.

Месечният наем е 1500 EUR плюс 3 евроцента на километър, които са амортизационни отчисления на камиона. Цената включва застраховки, смяна на масла, гуми и части.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Целта им е да работят така, че в рамките на месеца да реализират максимално много километри.

    То и затова в един момент заспиват на волана... защото трябва все да избиваш и да си РОБ на фирмата Х.
    Разбира се в БГ щеше да им е същото, но там шефа щеше да изисква максимални километри за една заплата.
  • 2 Дядо Йоцо

    20 1 Отговор
    Малииии този говори все едно се печелят по 25 000евро. А ако въпросният шофьор започне работа в чужда ЧИТАВА компания дали няма да взима повече от тези 2500 евро ? Имам познат който е шофьор в Англия и си докарва 1000 паунда на седмица. Верно излиза от квартирата в понеделник сутрин и се прибира в петък вечер, но момчето е младо и това засега не му пречи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 законен

    7 0 Отговор
    Значи тоя вариант Дискордиа го предлага вече над 10 години в България , даже мисля че условията са по-добри , така че откриват топлата вода . Плюс това "печалба" близка до заплата за която не носиш никакъв риск е доста спорно колко е привлекателна ! И даже не е сигурна ! Та или да вдигнат печалбата или да намалят риска , иначе няма да се заринат от желаещи
  • 5 SJ&L pequeñito

    6 3 Отговор
    Хубаво и красиво слово от сладкодумния Георги Михов. Бивш преводач в SJ&L.
    Защо не пише за това, че дължи пари на доста хора?
    За това, че по някой път "има грешка'' и ви липсват пари.
    За това,че ако намале работата, последно се подсигурява на българите. След мароканците и португалците.
    Всеки знаеш поне малко испански бързо напуска фирмата.
    В момента е пълен бардак в SJ&L.
    Няма дори къде да прострете, ако успеете да изперете.
    В България фирмите предлагат по добри условия.
    В SJ&L първите шест месеца осигуровките са 52€. После растат и стигат максимално 180€.За сравнение с минималните български на 460лв
    Помислете добре преди да попаднете в паяжината на Георги Михов.
  • 6 Шопа

    1 0 Отговор
    На това в Испания му се вика " аутономо" и съвсем не е така както го представя господина или статията.
  • 7 Смотания старец

    0 0 Отговор
    А бе хора вие луди ли сте аз карам цистерна возя химия и АДР ТОВАРИ ВЗИМАМ ОТ 2700 ДО 3200 ЕВРА И ЗА НИЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ за всичко мисли шефа да е жив и здрав и много корав а мен ми е през мекия тоя тука търси БАЛЪЦИ ГОЛЯМ ТАРИКАТ МАЛИИИИИИ