2 851 3

ТОП 5 на най-богатите хора на всички времена

Милена Богданова

Всяка година водещи финансови консултантски компании изготвят класация на най-богатите хора на света. През последните години в тях неотлъчно присъстват Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Ако погледнем назад в историята, ще установим, че състоянието на днешните най-богати хора е нищожно. Изследване на Celebrity Net Worth и Yahoo Finance посочва ТОП 5 на най-богатите хора на света за всички времена.

5. Mиp Ocмaн Aли Kxaн - 230 млрд. USD

В продължение на 37 години Kxaн е управлявал индийския щат Xидepaбaд и благодарение на това успява да спечели толкова много пари. Известен е с това, че при своето управление развива образованието, транспорта и електричеството на региона. Умира през 1967 г., а наследството му е поделено между неговите 149 деца.

4. Hиĸoлaй Aлeĸcaндpoвич Poмaнoв - 300 млрд. USD

Известната руска династия едва ли има нужда от представяне. Hиĸoлaй Aлeĸcaндpoвич е известен още като цар Николай II и е последния император на Русия преди избухването на руската революция. Цялото му семейство е екзекутирано през 1918 г. Руската църква го признава за светец като по този начин цар Николай II се превръща в най-богатия светец в християнската история.

3. Aндpю Kapнeги - 310 млрд. USD

Индустриалец, който натрупва богатството си от сферата на стоманената индустрия в средата на XIX в. През 40-те години на XIX в. забягва в САЩ, където основава щатската стоманодобивна компания U.Ѕ. Ѕtееl Соrр.

2. Джoн Poĸфeлep - 340 млрд. USD

Роден е през 1839 г. в Ню Йорк. Съосновател е на Ѕtаndаrd Оіl. Мултимилиардерът е известен филантроп и създател на два университета. Умира на 97-годишна възраст през 1937 г.

1. Maнca Myca - 400 млрд. USD

Известен е още като Myca І oт Maли. Богатството на императора е 4 пъти повече от това на сегашния най-богат човек на планетата – Бил Гейтс. Живял е от 1280 г. до 1337 г.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Финансов философФ
  Отговор
  1 09:54  13.11.17
  Еее, много тенденциозно отразяване! Губите неутралитет! Защо мерите състоянието в американски долари? Ми тогава най-богат е американският дълг, който расте с всяка секунда ))) Аре пуснете и линк на калкулатор за конвертиране към статията, за да може да изчислим цената в биткойни, ЗЛАТО, евро, рубли и барели - нека добавим креативност и уважение към историческите личности, тогава е нямало $ - нещо заради което НПОтата горчиво съжаляват...

  Коментиран от #2

 • OMG WTF
  Отговор
  2 10:51  13.11.17

  До коментар #1 от "Финансов философФ":

  Щеше да се учудя, ако не се беше появил член на тролетариата. Какво общо има новината с х'американския дълг, само някой русораст може да каже.

  Коментиран от #3

 • Финансов философФ
  Отговор
  3 19:43  13.11.17

  До коментар #2 от "OMG WTF":

  Общото е че се оценява в АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ!!! Ходи в централата на БХК да ти обяснят - там не им плащат в БГ левове! А тази валута е силно компрометирана, заради прогресивният ДЪЛГ!!!

Напиши коментар:


Публикувай