775 0

Засилен интерес към зимните ни курорти

Изложителите на панаира в Солун са над 600. Сред българските участници са хотелиери и туристически агенции

Стефанаки Йоанис

Гърците проявяват засилен интерес към зимните ни курорти, а агенции от централна Европа се насочват към българското Черноморие. В Солун се провежда традиционният международен туристически панаир, който тази година е със силно българско присъствие, съобщава БНР.

Голям интерес към туристическите дестинации на Балканите показа още първия ден на 33-тото издание на международната туристическа борса.

Изложителите на панаира в Солун са над 600. Сред българските участници са хотелиери и туристически агенции, които предлагат нови проекти за туризъм.

Очаквано интересът на изложители и посетители е към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец.

Както гърците, така и европейските участници, проявяват силен интерес към спа-дестинациите в България, религиозен туризъм и възможностите за почивка с активно спортуване.

Все повече се търсят и места в България за културно-исторически и конгресен туризъм.

Европейските туристически агенции се насочват към българското Черноморие.

От друга страна на изложението има и много българи, които пристигнаха специално за борсата, за да проверят възможностите и цените за следващите сезони предимно по гръцките острови.

Гръцките туристически агенции съобщават, че българските туристи проявяват все по-голям интерес към островни дестинации за седмични почивки.

Гърция


Напиши коментар:


Публикувай