Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 19:48 1 509 6

Тайван и САЩ в подкрепа на половата равнопоставеност и предприемачеството

  • тайван-
  • сащ-
  • споразумение-
  • обмен-
  • предприемачество-
  • жени-предприемачи-
  • полоца равнопоставеност-
  • инвестиции-
  • семинар

Проведе се Международният семинар за жените-предприемачи

Международният семинар, посветен на развиване потенциала на жените-предприемачи в сектора на високите технологии, приключи. Събитието се проведе тази седмица в столицата на Република Китай, като в него участие взеха 21 експерти от 12 държави, които обсъдиха най-добрите практики и най-новите иновации в Азиатско-тихоокеанския регион.

Съвместно организизрано от Министерство на външните работи и Американския институт в Тайван, тридневното събитие се проведе под егидата на Рамковото споразумение за сътрудничество и обучение между Тайван и САЩ – платфорама за справяне с глобалните и регионалните предизвикателства. Сред говорителите на събитието се открояват имената на министъра без портфейл Одри Танг и Юджийн Корнелиус – заместник администратор на Администрацията на малкия бизнес във Вашингтон.

По време на церемонията по откриването главният секретар на Министерство на външните работи Питър Цай заяви, че подкрепата на жените-предприемачи в сектора на високите технологии подчертава ангажимента на правителството за постигане на полова равнопоставеност в страната и чужбина. По негови думи това ще окаже положителен ефект и в икономически аспект, доколкото тази индустрия предлага много инвестиционни възможности.

В отговор на изявлението на Цай, директорът на Американския институт в Тайван Кин Мой похвали Република Китай в ролята й на защитник на правата на жените и предприемачеството в Азиатско-тихоокеанския регион. „Ние сме решени да помогнем света да се поучи от опита на Тайван в най-различни сфери“, каза той, допълвайки, че събития като това имат за цел да акцентират върху развитието на предприемачеството и половата равнопоставеност в целия регион.

Към този момент САЩ и Република Китай се радват на стабилно сътрудничество в области като образование, енергетика, опазване на околната стреда, международна хуманитарна помощ, здравеопазване и регионално развитие. В края на миналата година Тайван бе домакин на шест семинара, включващи повече от 100 представители от общо 21 държави и територии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    6 1 Отговор
    Жена предприемач - пълни глупости, а мъжете през това време сигурно ще раждат децата и ще ги кърмят...затова европейците изчезват и на тяхно място се заселват афганистанци, сомалийци и маймуни.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Патриот

    5 0 Отговор
    А за равните права на жените и мъжете в рудниците кога ще говорят?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 юрист

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Защо се страхувате от жените- предприемачи? Защо вместо да достигнете тяхното ниво, Вие искате да ги принизите до собственото Ви примитивно ниво?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Ироничен

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Не се страхуваме от жени предприемачи, а от подкрепени предприемачи. Ако ще е равенство, равенство да е!
    От 19 до 21 бях в армията, а съученичките ми вееха коси по курортите. Ще се пенсионирам три години след тях. Равенство?
  • 6 Свободен

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Не се страхувам, аз пари имам...няма нужда и жена ми да се блъска по цял ден за някаква заплата.