Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 08:37 5 069 3

Най-добрата българска фирма

  • фирма-
  • награди-
  • българия
Най-добрата българска фирма - 1
Снимка: М. Богданова ©

За шеста поредна година бяха връчени наградите „Най-добра българска фирма”. В тазгодишната надпревара се състезаваха 270 фирми от 80 бранша. Най-силно беше присъствието на компании, извършващи строителство на жилищни и промишлени сгради, инженерни и проектантски дейности, машиностроене. Със значителен брой участници беше и мебелната индустрия. „От призьорите всичките са производители. Мит е, че в България няма производство. Изключително силни години напоследък има за производителите”, каза по време на официалната церемония Чавдар Златев директор „Корпоративно банкиране” в ПИБ.

Най-добрата българска фирма

„Две неща правят впечатление в тазгодишната класация. Първото е наличието на голям брой млади предприемачи във фирмите, които участват в конкурса. Второто, което забелязваме и няма как да се види сред резултатите от тазгодишния конкурс, е развитието на фирмите, които са били отличавани в конкурса”, каза по време на официалната церемония финансистът Емил Хърсев, член на журито.

Едно опасно явление известно в икономиката като „регресия към средното” (някой, който е показал успех веднага след това започва да клони към средното) процес, който е характерен за редица успешни фирми, не се наблюдава сред фирмите участници на подобни конкурси, коментират специалисти. „Това показва, че ние сравнително рано ги улавяме и ги съпътстваме в тяхното развитие и бъдеще”, допълни Хърсев.

В тазгодишната класация, която по традиция се организира от ПИБ, има и нова категория – „Най-успешна българска в бизнеса”. Ето и победителите:

Микро и малка фирма

„Възраждане – Касис” ООД

Компанията е дистрибутор на ветеринарномедицински продукти, добавки за фуражопроизводството, храни и аксесоари за домашни любимци.

Най-добрата българска фирма

Средна и голяма фирма

„Монбат” АД

Най-големият производител на акумулаторни батерии в Източна Европа

Най-добрата българска фирма

Награда на публиката

„Хепи” ЕАД

Верига ежедневни ресторанти в България и Барселона

Най-добрата българска фирма

Най-успешна българска в бизнеса

„Фешън мания” ООД

Компанията се занимава с производство на плетени изделия.

Най-добрата българска фирма

Най-добрата българска фирма


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чифликчия

    11 4 Отговор
    То голямото производство, дистрибутори и бьрзо скьпо хранене. За акомулаторите да но бьлгарска ли е фирмата и колко години е на пазара? От банката май просто си хвалят клиентите, дойните. Производство- вятьр!
  • 2 Иво

    1 0 Отговор
    трябва да има такива конкурси, за да се стимулират фирмите.
  • 3 Роман дизел

    1 0 Отговор
    Не се споменава фирма Чорел Штар ЕООД