1 525 2

В Португалия живеят и работят 12 000 българи

Португалия приема топло нашите сънародници

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи председателят на парламентарната група за приятелство България - Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“, изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси.

„Много са общите теми, които можем да дискутираме – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев. По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там.

Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“. Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно. По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 година, съобщи още Борис Ячев.

Португалия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 22:05  26.11.17
  Добре че България влезе в ЕС та измести Португалия от последното място по-доходи

  Коментиран от #2

 • СТАРА ПЛАНИНА
  Отговор
  2 22:39  26.11.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Аааа нас кой ще ни измести? Не бих желал да сме вечни просяци и мизерници.

Напиши коментар:


Публикувай