24 Ноември, 2017 16:39 1 774 5

50 000 туристи идват у нас да се лекуват

  • велинград-
  • туризъм-
  • spa-
  • конференция
50 000 туристи идват у нас да се лекуват - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на община Велинград и „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” участваха в Първата международна конференция „Медицински и здравен туризъм в България – състояние и възможности за развитие”, която се проведе в София. Нейни организатори бяха Министерството на туризма и Българският лекарски съюз, а сред лекторите - изявени специалисти по медицина, представители на Министерствата на туризма и външните работи, на медицински университети и на водещи дестинации за здравен туризъм като Израел, Австрия , Сърбия и други.

Изнесените данни от Министерство на туризма показаха, че през 2016 г. около 50 000 туристи са посетили България, за да се лекуват, а през първите 9 месеца на 2017 техния брой е едва 27 000. България има потенциал за развиване на здравен и медицински туризъм, но трябва да се направят промени в нормативната уредба, да се подобри материалната база, да се търсят начини за облекчаване на визовите режими за страните, чиито граждани искат да се лекуват у нас. Важно е да се прилагат добрите примери и да се изготвят пакетни услуги, които да се предлагат от специализирани туроператори. Велинград бе даден за пример в областта на балнеологията и рехабилитацията, а д-р Беличинова и д-р Станчев участваха активно в дискусията в хода на конференцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 4 Отговор
    Да бе,да !Ние неможем да се излекуваме ,та чужденците ще лекуваме-кьорфишек е тоя статистика
  • 2 продажници предатели

    4 1 Отговор
    идват си гастарбайтерите за близо 10 дни или малко повечко, за да си закърпят здравето тук у нас понеже на запад е много скъпо за тях,а те не искат да се набутват с много парички...
  • 3 Tr.tc

    2 1 Отговор
    Абе за лекуване ефвали но за ефтиният секстуризъм можеби!!!!??!?!
  • 4 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор
    Различния състав на минералната вода влияе на различни заболявания. Обаче няма нужната реклама пред целевата група.
  • 5 Роман дизел

    1 0 Отговор
    Цял живот пия по една вода студена и мога да кажа че се излекувах от срам.