765 0

Тайван насърчава устойчивото развитие

Раздадоха се Наградите за корпоративна устойчивост в Република Китай

Виолина Цветанова

Публичният и частният сектор на Република Китай се радват на световно признание за насърчаване на устойчивото развитие. Това заяви вицепрезидентът на страната Чен Чен-Джен.

Като отговорен член на международната общност и следвайки установените международни практики в унисон с целите на ООН за устойчиво развитие, Тайван създаде подробен план за изпълнение за следващите 4 години, имащ за цел да се справи с най-важните и неотложни проблеми. „Устойчивото развитие спомага за изграждането на по-добър свят и е споделена отговорност, така че се очаква както фирмите от частния сектор, така и публичният такъв да служат като еталон в съответните области.”, каза Чен по време на церемонията по връчването на Наградите за корпоративна устойчивост.

Според вицепрезидента тазгодишните награди са красноречиво доказателство за успешното сътрудничество между публични, частни и неправителствени организации. „Те отлично илюатрират ангажимента за устойчиво развитие, дълбоко залегнал в корпоративната култура на Тайван”, добави той.

Чен Чен-Джен похвали наградените за техния обществен приност и по-специално TSMC за напредъка в областта на бизнес етиката, опазването на околната среда и филантропията.

Основани през 2008 г. от тайванския Институт за устойчива енергия, наградите се присъждат на социално отговорни фирми, подкрепящи корпоративната устойчивост.Напиши коментар:


Публикувай