30 Ноември, 2017 15:37 1 726 0

Още нови дестинации на летище „София”

  • летище-
  • софия-
  • дестинации-
  • пътници
Още нови дестинации на летище „София” - 1
Снимки: М. Богданова ©

През зимните месеци ще има директни полети до Единбург и Москва. Първите ще се изпълняват от easyJet, а вторите от Nordwind. Пътниците ще могат да се възползват от новите линии от средата на декември. Така на летище „София” вече ще кацат 36 авиокомпании и ще бъдат обслужвани 60 дестинации в Европа и Близкия Изток.

Още нови дестинации на летище „София”

Навлизането на втори нискотарифен авиопревозвач доведе до рекорд на столичното летище. Днес беше посрещнат 6-милионният пътник. Това се случва за първи път на българско летище. „Радостни сме, че за първи път в историята на българско летище, в рамките на една календарна година бяха отбелязани два рекорда. Само месец и половина след като посрещнахме 5-милионния пътник, днес пристигна 6-милионният. Това е доказателство за отличната работа на целия екип на столичното летище и добрите ни партньорски взаимоотношения с авиокомпаниите, наземните оператори, Гранична полиция, митница и други служби”, каза изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

Шест милионният пътник пристигна с полет на WizzAir от германския град Дортмунд. Виолина Тренчева е от Благоевград. 26-годишната жена признава, че не пътува често, но ще се възползва от подаръка, който авиокомпанията е направила за нея.

Още нови дестинации на летище „София”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА