1 050 0

Още нови дестинации на летище „София”

Снимки: М. Богданова ©
Снимки: М. Богданова ©
Милена Богданова

През зимните месеци ще има директни полети до Единбург и Москва. Първите ще се изпълняват от easyJet, а вторите от Nordwind. Пътниците ще могат да се възползват от новите линии от средата на декември. Така на летище „София” вече ще кацат 36 авиокомпании и ще бъдат обслужвани 60 дестинации в Европа и Близкия Изток.

Навлизането на втори нискотарифен авиопревозвач доведе до рекорд на столичното летище. Днес беше посрещнат 6-милионният пътник. Това се случва за първи път на българско летище. „Радостни сме, че за първи път в историята на българско летище, в рамките на една календарна година бяха отбелязани два рекорда. Само месец и половина след като посрещнахме 5-милионния пътник, днес пристигна 6-милионният. Това е доказателство за отличната работа на целия екип на столичното летище и добрите ни партньорски взаимоотношения с авиокомпаниите, наземните оператори, Гранична полиция, митница и други служби”, каза изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

Шест милионният пътник пристигна с полет на WizzAir от германския град Дортмунд. Виолина Тренчева е от Благоевград. 26-годишната жена признава, че не пътува често, но ще се възползва от подаръка, който авиокомпанията е направила за нея.Напиши коментар:


Публикувай