1 260 3

Кандидат за ЧЕЗ се оттегля от пазара на ток

Бивш транспортен министър купи ТЕЦ Варна

Венцислав Михайлов

В писмо до ЕСО “Фючър енерджи” признава, че не може да продава вече ток на големите си клиенти като ЧЕЗ, “Джъмбо”, “Макдоналдс”, болници и хотели.

Фирмата бе сочена за кандидат купувач на бизнеса на ЧЕЗ в България. Тя вече е отстранена от пазара на ток, съобщи в. “24 часа”.

До последния етап от преговорите за активите на ЧЕЗ бяха достигнали Future Energy, чешкият бизнесмен Яромир Тесар и неговата Energo Pro, както и българският бизнесмен Христо Ковачки. От ЧЕЗ вече продадоха ТЕЦ Варна на фирма на бившия транспортен министър Данаил Папазов.

От компанията са написали писмо до Електроенергийния системен оператор с дата 1 декември, че от 2 декември молят да бъдат отстранени от регистъра на координатори на стандартни балансиращи групи. Информацията бе потвърдена от ЕСО.

От компанията са отстранили и “Фючър енерджи” от пазара на ток като мотив отпадането на ключови доставчици на електроенергия, поради което не могат да изпълняват задълженията си по договори.

Получатели на писмото са “Електроразпределение Юг”, “ЕВН България”, “Енерго-Про мрежи”, “Енерго-Про продажби”, “ЧЕЗ Разпределение”, “ЧЕЗ Електро България”, НЕК, енергийната борса и КЕВР .

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАМ ХУМ
  Отговор
  1 15:47  04.12.17
  Разбирасе че ще се откажат,целта ни е няколко тарикати да владеят държавата ни изцяло. Нищо ново тук.
 • незнайко
  Отговор
  2 17:35  04.12.17
  Точно както продадоха мариците 1 и 3. Сега ТЕЦ Варна ще заработи а ние балъците ще плащаме !!!
 • Uflaf
  Отговор
  3 19:39  04.12.17
  Да живеят мултимилионерите от ТИМ които осигуряват заплатки на милиони хора. Този дето ви отчита тока и ви бърка сметките е поне с 1000 и на горе. Щото слушка и надписва за Коледа и Нова година. Вижте си сметките които трябва да платите около 20.12 и малко след това . Края на годината е и не може да сме на загуба я. Като не става само с процентите за загуба по мрежата,разбирай кражби които се покриват от редовните абонати , то влиза в сила манипулирането на коефициенти на отчитане. Ходи ги хвани и се жалвай на самия извършител. Па един ЧЕЗ ли не могат да си купат.Не са рекли -не са го направили. Или някой свързан с държавата ТИМ.

Напиши коментар:


Публикувай