4 031 5

Дронове погват работохолиците (ВИДЕО)

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Един от най-сериозните проблеми в областта на човешките ресурси в Япония е пренатоварването на служителите. В страната на Изгряващото слънце дори има дума, която означава смърт причинена от твърде много часове работа – „кароши”. Преди няколко месеца държавата организира кампания на „загасване на лампите”. Точно в края на работния ден помещенията на държавните учреждения потъваха в мрак и по този начин подканваха служителите да си тръгват.

Проблемът обаче е много по-голям в частната сфера. Фирмите също предприемат редица мерки за ограничаване броя на извънредните часове на своите служители. Най-новото, което са измислили, е работохолиците да бъдат гонени от работните им места с дронове. Те ще кръжат в края на работния ден около служителите от компанията „Тайсей”. „Ти френд” ще се позиционират над главите на работниците и ще пускат шотландската мелодия Auld Lang Syne, която в Япония се асоциира с края на работния ден.

Дроновете тип „Ти френд” ще работят в автономен режим и ще бъдат пуснати в продажба през април 2018 г. Тъй като цената им е висока, фирмите ще могат и да ги наемат срещу 440 USD на месец.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дивака
  Отговор
  1 17:19  10.12.17
  по дяволите - ние българите колко сме по- различни !

  Коментиран от #2

 • ДДД
  Отговор
  2 18:31  10.12.17

  До коментар #1 от "дивака":

  ама япония е друга планета немците може да са 100 г пред нас и 45 в страни ама след 150 г има надежда докато другата планета.....
 • Бай хуй
  Отговор
  3 19:30  10.12.17
  Уууууууууууууу
 • Дидо
  Отговор
  4 20:40  10.12.17
  Аз нещо май не разбрах. Работодателите гонят служителите да си ходят, а тея тъпанари не щат и остават да работят!?!
 • smeh
  Отговор
  5 00:53  11.12.17
  Когато се плаща справедливо извънредният труд това е резултата. Финансова мотивация. При нас е обратното за масова заплата не можеш ни накара и 2 часа да работим концентрирано. А пък извънредно абсурд...по изходите на офисите в 16:59 се вият опашки по-дълги от тези за бананите през комунизма.

Напиши коментар:


Публикувай